SİYASET

25 milyonluk rüşvet talebinin görgü tanığı konuştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, kendisinden 25 milyon lira rüşvet istediği iddiasıyla dava açan Sinan Aygün'ün kız kardeşi Sibal Aygün yaşananları katıldığı televizyon programında anlattı.

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kendisinden 25 milyon rüşvet istediğini söyleyen Sinan Aygün'ün kardeşi Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sibel Aygün yaşananları canlı yayında anlattı. 

Sibel Aygün "25 milyonu alenen istediler. 'Okul yapımı 25 milyon tutar' dediler. 8 Meclis üyesi 'Ne vereceksin abi' diye Sinan Aygün'ü zorladı. 25 milyonu isteyen 2 Meclis üyesi: Berkay Gökçınar ve Haydar Demir. Mansur Yavaş'tan habersiz istemeleri mümkün değil." dedi. Ayrıca Aygün, "Bütün açıklamalarında birbirlerini yalanlıyorlar. Okul bu işin kılıfı. Neden okul yap demiyorlar, sürekli para telaffuz ediyorlar. Okul yapmayı kanun yasakladı bunu neden anlamıyorlar." dedi.

"BİZE BİR ŞEYLER VERSİN SİNAN BEY İSTİNAFA GİDELİM"

Sibel Aygün açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Ben perşembe günü 13:30-14:00 gibi Meclis'e gittim Mansur Bey ile görüşmek istedim kendisi yokmuş. Bir Meclis üyesi olarak Mansur Bey'i makamında beklemek istedim ama sıkıntı çıkardılar. Daha sonra Mansur Bey diğer Meclis üyeleriyle birlikte beni çağırdı. Herkesin ortasında Mansur Bey, istinafa gitmeyle ilgili "Bize bir şeyler versin Sinan Bey, biz ona göre istinafa gidelim, AK Parti ve MHP'ye de söyleyelim onlarında gönlü olsun" dedi. Olayı saptırarak anlatınca ben de konu sizin anlattığınız gibi değil, bunun muhatabı Sinan Bey, Sinan Bey buraya gelsin konuyu anlatsın." dedim. Orada 8 Meclis üyemiz daha vardı. Mansur Bey İşim var, görüşemem. Siz gidin Coşkun Bey'in odasında 8 Meclis üyesiyle birlikte görüşün, Sinan Bey'i de çağırın." dedi. Hatta ben oraya hukuk müşavirliğinden de, imardan da birisi gelsin dememe rağmen çağrılmadı. Biz 8 Meclis üyesi ile Coşkun Bey'in odasına indik. Daha sonra Sinan Bey de geldi. Arkasından "Hukuk müşavirini tekrar çağıralım" dedik, "Olmaz" dediler. Daha sonra İmar Daira Başkanımız geldi. Sinan Bey olayı anlattı. Hatta Mansur Bey bizi aşağıya gönderirken "Orada oturun konuşun, kararı da bana bildirin. Yani istinafa gidilsin mi? Gidilmesin mi?" diye....

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri