SİYASET

4 HDP'li belediyeye daha kayyum atandı

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan Mardin’in Savur, Derik ve Mazıdağı ilçelerinin HDP’li Belediye Başkanları yerine, kayyum görevlendirildi.

Evlerine yapılan polis baskınıyla dün gözaltına alınan Mardin HDP yönetimindeki Savur Belediyesi Eş başkanı Gülistan Öncü, Mazıdağı Belediyesi Eş Başkanı Nalan Özaydın ve Derik Belediyesi Eş Başkanı Mülkiye Esmez’in yerine kayyum atandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında Mazıdağı Belediye Başkanı Özaydın, Savur Belediye Başkanı Öncü, Derik Belediye Başkanı Esmez’in “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan gözaltına alındığı belirtildi.

Özaydın, Öncü ve Esmez’in haklarında devam eden adli işlem süreçleri göz önünde bulundurularak Anayasa’nın 127. maddesi ile 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 47. maddesine istinaden İçişleri Bakanlığının onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığı ifade edilen açıklamada, Belediye Kanunu’nun 45. ve 46. maddeleri uyarınca üç belediyeye görevlendirme yapıldığı bildirildi.

Özaydın’ın yerine Mazıdağı KaymakamıMuhsin Duran Kalkan, Öncü’nün yerine Savur Kaymakamı Bayram Türker, Esmez’in yerine de Derik Kaymakamı Hakan Kafkasatandı.

SURUÇ BELEDİYESİNE DE KAYYUM

Urfa’da da Suruç Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çevik de dün polislerce gözaltına alındı. Gözaltına alınan Çevik’in İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi. Polis ablukasına alınıp giriş çıkışlara kapatılan binada arama başlatıldı. Polislerin binaya dev Türk bayrağı asması dikkat çekti. Çevik’in yerine Suruç Kaymakamı Kenan Aktaş, kayyum olarak atandı.

SAYI 23'E YÜKSELDİ

31 Mart seçimlerinden bu yana kayyum atanan HDP’li belediye sayısı 2e’e yükseldi

Kayyum atanan belediyeler şöyle:

31 Mart seçimlerinden bu yana kayyım atanan HDP’li belediyeler şöyle:

Diyarbakır Büyükşehir
Mardin Büyükşehir
Van Büyükşehir
Hakkari
Yüksekova
Kulp
Kayapınar
Bismil
KocaköyKarayazı
Nusaybin
Erciş
Cizre
Saray
Kızıltepe
İpekyolu
Yenişehir
Hazro
İdil
Akpazar
Savur
Mazıdağı
Derik
Suruç

Yorumlar
Günün Manşetleri