SİYASET

Abdulkadir Selvi Cahit Turhan'ın görevden alınmasının perde arkasını anlattı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'ın görevden alınmasına ilişkin kulis bilgilerini bugünkü köşesinden paylaştı.

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'ın görevden alınması birçok farklı yoruma sebep olmuştu. Kimisi Kanal İstanbul ihalesi yüzünden görevden alındığını kimisi ise performans yetersizliği sebebiyle değişikliğie gidildiğini söyledi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Turhan'ın görevden alınmasına ilişkin elde ettiği kulis bilgilerini bugünkü köşesinden okuyucularıyla paylaştı.

 

İşte Abdulkadir Selvi'nin yazısından o bölüm:

'2 AY ÖNCESİNDE PLANLANMIŞ'

"Üzerinden biraz zaman geçti ama bu değişikliğin bir süredir devam eden bir birikimin sonucu olduğunu öğrendim. Aslında 2 ay önce bu değişiklik kendisine hissettirilmiş. Yani bakan bekliyormuş. O nedenle bu karar kamuoyu için sürpriz oldu ama Cahit Turhan’a sürpriz olmamış.

'KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE DİNAMIŞ YÖNETİM SAĞLAYAMADI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9-10 Aralık’ta gerçekleştirdiği Brüksel gezisi dönüşünde değişikliği planlıyormuş ancak koronavirüsle ilgili gündem ağır basınca ertelenmiş. Son olarak koronavirüsle mücadele kapsamında da dinamik yönetim sağlayamamış.

'KANAL İHALESİ TÜY DİKMİŞ'

Dedim ya bir birikim sonucu diye... Koronavirüsle mücadele sürecinde yapılan Kanal İstanbul ihalesi de etkili olmuş. Millet can derdindeyken bunlar Kanal İstanbul ihalesiyle uğraşıyorlar şeklindeki algı tüy dikmiş..."

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri