SİYASET

Abdullah Gül mü Ekrem İmamoğlu mu Cumhurbaşkanı adayı olacak?

Bir süredir yeni parti hazırlığında olan Abdullah Gül Ali Babacan ekibiyle ilgili Abdulkadir Selvi'den çarpıcı bir kulis geldi. Selvi'nin iddiasına göre Kılıçdaroğlu Abdullah Gül'ün ortak Cumhurbaşkanı adayı olması için söz vermiş.

Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak olması fikri yeni değil. Geçen seçimlerde de gündeme gelmiş ama ortak adaylık konusunda uzlaşılamamıştı. Abdullah Gül de "çatı aday" olmayacaksa aday olmayacağını belirtmişti.

Şayet Abdulkadir Selvi'nin "Kılıçdaroğlu'nun ortak adaylık için Abdullah Gül'e söz verdiği" iddiaları doğruysa ortaya 2 durum çıkıyor.

1- Ekrem İmamoğlu ne olacak?
2- Ali Babacan ve ekibinin bu kadar muğlak bu kadar ağırdan gitmesi yoksa bu nedenle mi?

Selvi'nin iddiaları doğru olabilir mi? Biz de merakla bekliyoruz. 

İŞTE ABDULKADİR SELVİ'NİN O İDDİALARI

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 2023 seçimlerinde Abdullah Gül ve Ekrem İmamoğlu isimlerinin belirleyici olacağını iddia ederek, bomba bir kulisi okurlarıyla paylaştı.

Gül-Babacan partisinin kuruluş çalışmaları yürütülürken, temas edilen isimlere, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Abdullah Gül’ün, ortak cumhurbaşkanı adayı olması konusunda CHP ile anlaştıkları yönünde güvence verildiği söylendiğini yazan Selvi, yazısında şu ifadelere yer verdi:

Kılıçdaroğlu söz verdi

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Abdullah Gül’ün, “ortak cumhurbaşkanı adayı” olması yönünde kendilerine söz verdiğini ifade ediyorlar. “CHP ile anlaştık, 2023’te Abdullah Gül cumhurbaşkanı adayı” diyorlar. Tabii bu konuda açıklama yapması gereken kişi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. CHP Lideri, şimdiden Abdullah Gül’e ortak adaylık konusunda bir söz verdi mi?"

İmamoğlu ve CHP tabanı ne diyecek?

Ekrem İmamoğlu'nun Türk siyasetinin bir gerceği olduğuna değinen Selvi, "24 Haziran seçimleri öncesinde CHP içinden Gül’e büyük bir direnç gösterilmişti. Ekrem İmamoğlu alternatifi ortaya çıktıktan sonra CHP tabanının, Gül’ün çatı adaylığına ikna olması mümkün mü?" diye sordu.

Yorumlar
Günün Manşetleri