SİYASET

Abdullah Gül'ün yeni parti hamlesi ortaya çıktı

Ali Babacan tarafından kurulan Deva Partisi'ne ilişkin Sabah yazarı Engin Ardıç tarafından dikkat çeken ifadeler kullanıldı. Ardıç, "Kuruluş aşamasında bile katakulli yaptılar. Abdullah Gül'ü bilerek perde arkasına çektiler" dedi.

Ali Babacan uzun süredir beklenen hamleyi yaptı ve partisini kurdu. Sabah yazarı Engin Ardıç da partinin kuruluş aşamasında Abdullah Gül ile aralarının soğukmuş gibi hava yaratıldığını söyledi ve 'ayıp oldu' yorumunda bulundu.

Sabah yazarı Engin Ardıç da Ali Babacan'ın partisine yönelik bir değerlendirme yaptı. "Kuruluş aşamasında bile "katakulli" yaptılar" diyen Ardıç, Abdullah Gül'ün perde arkasına çekilmesi için bu hamleyi yaptıklarını belirtti. Sabah yazarı ayrıca yılbaşından bu yana beş partinin kurulduğunu söyledi.

Kurdu vallahi
Ali Babacan partiyi kurdu. Kuruluş aşamasında bile "katakulli" yaptılar. Ayıp oldu.

Güya Abdullah Gül ile araları soğukmuş ve kurucular listesinde Gül'ün hiçbir "adamı" yer almamış... Birkaç basın amigosu aracılığıyla bu havayı yaratmak istediler. Kimse yemedi.

Böylece, ismi son zamanlarda fazlaca öne çıkmış olan Gül gene perde gerisine çekiliyor (huyudur) ve 2023 seçimlerinde yiyecek olana "tarafsız çatı adayı" niyetine pazarlanması kolaylaştırılıyor.

Çok güzel. Meral Hanım kendisini gene desteklemeyeceğine göre, ne yapıp ne yapamayacağını göreceğiz.

Bu arada yılbaşından beri beş parti daha kuruluvermiş: Anadolu Birliği Partisi (ABP), Aydınlık Geleceğin Partisi (AYGİP), Merkez Ana Partisi (MAP), Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) ve Güç Birliği Partisi (GBP)...

Akşam pazarı da değil ama... Ha berekat!

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri