SİYASET

Abdüllatif Şener'den İş Bankası çıkışı

Konya CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankası hisseleriyle ilgili hamlesini eleştirdi.

İş Bankası’nın hazineye devredilme teşebbüsünün bütün yerli ve yabancı sermayeyi ürküteceği uyarısında bulunan CHP Konya milletvekili Abdüllatif Şener, CHP Konya İl Başkanlığı 37. Olağan İl Kongresi’nde Sözcü'ye konuştu. 

Bir dönem AK Parti'de siyaset yapan sonra ayrılıp parti kuran sonra da başarısız olunca CHP'ye geçen Abdüllatif Şener “Geçen hafta Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Varlık Fonu’nun içerisindeki bankaların sınırsız borçlanabileceğini ve de belli bir firmaya bankacılık sınırları dışında da kaynaklarının tamamıyla borç verilebileceğine ilişkin bir yasal düzenleme yaptılar. Varlık Fonu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Tayyip Erdoğan, Yönetim Kurulu Başkan Vekili de damadı Berat Albayrak. Bunların altında Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası var. Tayyip Erdoğan buradaki paralara göz dikmiş. Şimdi bu para da yetmeyince İş Bankası’ndaki hisselere göz dikti. Ama bu hukuka ve Atatürk’ün vasiyetine aykırı” ifadelerini kullandı.

CHP TEK KURUŞ PARA ALMIYOR

CHP’nin İş Bankasındaki hisselerinden tek kuruş dahi almadığını vurgulayan Abdüllatif Şener, “CHP İş Bankası hisselerinden tek kuruş para almıyor. Sadece burada CHP’yi temsilen 4 üye var. CHP’nin payları Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’na gidiyor. CHP’nin burada para kazanıyormuş gibi bir düşüncesi olan varsa da yanlış bilgilendirilmiştir” diye konuştu.

Yorumlar
Günün Manşetleri