SİYASET

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den Kılıçdaroğlu'na sert tepki!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yargıya yönelik hakaret içeren eleştirilerine cevap verdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun dün partisinin grup toplantısında Osman Kavala'nın beraat ettikten sonra 15 Temmuz davası ile ilgili başka bir dosyadan dolayı yeniden tutuklanmasını ilişkin yargıya ağır hakaretler içeren sözlerine tepki gösterdi.

Bakan Gül Kılıçdaroğlu'nun yargıya yönelik eleştirilerine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gül, şunları kaydetti:

"Bugün FETÖ'nün açmış olduğu tahribatı, yaraları saran, darbecileri hukuk çerçevesinde yargılayan bir yargıya, bu hakaretleri, bu saldırıları asla kabul edemeyiz.

Kimsenin yargıya haksız bir şekilde hakaret etme hakkı yoktur. Yargı, 83 milyonun yargısıdır. Kimse siyasi düşüncelerine, siyasetin malzemesine yargıyı alet etmesin."

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, Gezi davası sanıklarından Osman Kavala hakkında beraat kararı veren hâkimlere, Hâkimler Savcılık Kurulu (HSK) tarafından soruşturma başlatılmasını hedef almış şunları söylemişti;

"Bu mudur adalet, insanlık, hak, hukuk? Buna aklı başında olan kişinin itiraz etmesi lazım. Bunun siyasi yönü yoktur. İnsani, vicdani, ahlaki bir meseledir. Siz bunu sadece siyasetin terazisine koyarsanız yanlış yaparsınız. Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu, af edersiniz yüksek değil artık, hâkimler savcılar alçak kurulu diyebiliriz. Ondan sonra da biz bu ülkede adalet var' diyeceğiz."

Yorumlar
Günün Manşetleri