SİYASET

Ahmet Davutoğlu, AK Parti'den istifa etti

AK Parti'nin ihracını istediği eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve arkadaşları kameralar karşısına geçerek istifa kararını açıkladı.

Uzan zamandır yeni parti kurma hazırlığı yaptığı öğrenilince AK Parti'den ihracı istenen Ahmet Davutoğlu, savunmasını verme gereği duymadan AK Parti'den istifa ettiğini istedi. 

Son dönemde AK Parti'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştiren Davutoğlu, yaptığı basın açıklamasında Erdoğan'ı ve partiyi sert sözlerle eleştirmeye devam etti. 



Türkiye siyaset sahnesi geçtiğimiz saatlerde, Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilip ihracına kesin gözüyle bakılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibindeki 4 ismin AK Parti'den istifasına tanıklık etti.

Davutoğlu'nun yanında Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün, Abdullah Başcı, AK Parti eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı vardı.

İhraç sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, "Yıllarca alın terimizi verdiğimiz partimizden istifa ediyoruz. Aziz milletimiz tabelalar geçici, hayatımızı anlamlı kılan değerler kalıcıdır. Biz bu değerlerin savunucusu olmaya devam edeceğiz." diyerek, AK Parti'deki siyasi hayatına son verdiğini duyurdu.

HABER KANALLARI CANLI YAYINA ALMADI

Davutoğlu'nun gündeme düşen bu sözleri, haber kanalları tarafından önemsenmedi.

Adında 'haber' olan kanallar bile Davutoğlu'nun sözlerini, canlı olarak izleyicilerine aktarmadı.

Gündeme bomba gibi düşen istifa açıklamasının peşi sıra dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

YENİ PARTİNİN BİNASINDA AÇIKLAMA YAPTI

Davutoğlu, parti üyeliğinden istifa ettiğini Ankara Beysukent'teki Çalışma Ofisi'nde yaptığı basın toplantısı ile duyurdu.Böylece Davutoğlu'nun partisinin binası kamuoyuna yansımış oldu.

Davutoğlu'nun görüşmelerini, kuracağı yeni partisi için tuttuğu binada gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Davutoğlu istifa açıklamasında özetle şunları söyledi:

"Niyetimiz bölmek değildi. AK Parti'nin ve ülkemizin geleceğiyle ilgili umutsuzluğu dağıtmayı hedefliyorduk. Ne tespitlerimize yalan denildi, ne de çağrılarımıza yanıt verildi. Sözlerimiz açık, tavsiyelerimiz samimiydi.

BİZİ İHRAÇ EDEREK...


Bize iletilen gerekçeler, AK Parti yönetiminin yaşanan gerekçelerden koptuğunu ortaya koymuştur. AK Parti bizleri ihraç etme sürecine girerek, aldığı kararla 18 yıl önce kurulan AK Parti'yi tasfiye etmiştir. İşletilem sürecin, sonucu baştan yazılmış bir senaryo olduğu ortadadır."

Yorumlar
Günün Manşetleri