SİYASET

Ahmet Davutoğlu partisini açıklıyor

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu 18 Ekim’de Manisa’da yapacağı konuşmada, kurulması beklenen partinin yol haritasına ve sürece ilişkin önemli açıklamalar yapacak.

Kasım ortasında yeni partinin kurulacağı ifade edilirken tüzük ve program taslağı kamuoyuyla paylaşılacak. Gelecek tepkilerin ardından tüzük ve programa son şekli verilecek.

Parti programında “adalet” ve “yasaklarla, yolsuzluklarla ve yoksullukla sonuna kadar mücadele edilecek” vurgusunun öne çıkarılması bekleniyor.

Tarafsiz Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemire konuşan Davutoğlu’na yakın bir yetkili, “Davutoğlu ismi anketlerde gözüktüğü kadarıyla yüzde 13’lerde. Bu parti kurulunca kadrolar da ortaya çıkınca daha farklı olacağını düşünüyorum” dedi.

Davutoğlu, 18 Ekim tarihinde Cuma namazı öncesi Manisa’da olacak. Saat 19:30’da Manisa Gardenia Düğün Salonu’nda yapılacak toplantıya katılacak. Saat 20.30’da konuşmasını yapacak. Bini aşkın kişinin toplantıya katılması bekleniyor. Davutoğlu konuşmasında partisinin kuruluş süreciyle ilgili açıklamalar yapacak.

İŞSİZLİK, EKONOMİYE DEĞİNECEK

Davutoğlu’na yakın yetkili, “Türkiye’nin problemleriyle ilgili bir konuşma yapacak. İşsizlik problemi var. Ekonomiye değinecek. Gelecek tasavvurlarını açıklayacak. Barış Pınarı Harekâtı’na değinecek” dedi.




Yorumlar
Günün Manşetleri