SİYASET

Ahmet Davutoğlu'ndan FETÖ'nün siyasi ayağı açıklaması! İsim verdi...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, FETÖ'nün siyasi ayağına dair yaptığı açıklamada isim vererek konuştu.

Başbakanlık görevinden alındıktan sonra AK Parti'den ayrılarak Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu, FETÖ'nün siyasi ayağına dair dikkat eçeken açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin “FETÖ ile organik bağı olduğu tescil edilmiş siyasetçiler FETÖ’nün siyasi ayaklarıdır. Mesela Hakan Şükür siyasi ayaktı. Başka milletvekilleri de vardı. Görevli olarak gelmişlerdi” dedi.

''İLK DEFA SİZE SÖYLÜYORUM''

Cumhuriyet’ten İpek Özbey’e konuşan Davutoğlu’nun röportajından ilgili bölüm şöyle;

Siyasi ayak araştırılacaksa ta 70’li yıllara kadar gitmek gerekir. İlk defa size söyleyeceğim. Siyasi ayak şudur: FETÖ yapısı içinde biri vardır. Ve siyasete birini gönderir, “Oraya git, benim adıma orayı ele geçir” der. Bu organize bir siyasi ayaktır. İkincisi ise FETÖ ya da başka yapıların; gidin şu siyasilerle ilişki kurun, siyasete etki yapın denilerek ilişki kurmaktır. Birincisi açık ve net olarak suçtur. İkincisi ise suç ortaya çıktıktan sonra devam ediyorsa suçtur.

Örnek verseniz?

FETÖ ile organik bağı olduğu istihbari ya da hukuki olarak tescil edilmiş siyasetçiler FETÖ’nün siyasi ayaklarıdır. Bazıları özellikle bu ayakları sürdürdüler.

Mesela Hakan Şükür, milletvekiliydi. Şimdi bunlar siyasi ayaktı. Başka milletvekilleri de vardı. Görevli olarak gelmişlerdi. Diğerleri suç unsuru çıktıktan, 17-25 Aralık’tan sonra hâlâ bu ilişkiyi sürdürmüşse siyasi ayak niteliği taşırlar.

Yorumlar 5 Yorum
Günün Manşetleri