SİYASET

Ahmet Hakan'dan bekçi düşmanlığına FETÖ yorumu: ''Arkasında bu amaç olabilir...''

Bekçilere yöneltilen eleştirilerin arkasında FETÖ ve darbe taraftarları olduğu iddiasına değinen Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, ''Bekçi düşmanlığının arkasında böylesi bir amaç yatıyor olabilir'' ifadelerini kullandı.

Bekçilere daha geniş yetkiler veren tasarının meclisten geçmesinin ardından bu konu hakkındaki eleştiriler bitmek bilmiyor...

Geçtiğimiz ay, çarşı ve mahalle bekçilerine kimlik sorabilme yetkisi ile adli görevler verilmesi gibi düzenlemeleri içeren Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi, TBMM İçişleri Komisyonunda kabul edilmiş, söz konusu karar kamuoyunda bazı kesimler tarafından eleştirilmişti.

Bir gün kimlik sorabilmeleri bir diğer gün maaşları eleştiriliyor. Peki bu sürekli eleştirilerin arkasında ne var?

''OLASI BİR DARBEDE MİLLETİ BEKÇİLER UYANDIRACAK...''

Sosyal medyada ortaya atılan bazı iddialara göre, bekçilere getirilen eleştirilerin arkasında gece görev yaptıkları için olası bir darbe anında millete sokağa dökebilme ihtimalleri var.

Bu iddialara yönelik bir yorum da Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'dan geldi...

Ahmet Hakan bugünkü köşesinde bu iddiaları değerlendirerek haklı olabileceğini söyledi.

İşte Ahmet Hakan'ın yazısında ilgili kısım:

NEDEN BEKÇİLERE DÜŞMANLIK YAPILIYOR?

BİR dostum dedi ki:

“15 Temmuz gibi bir kalkışmaya karşı toplumu ayağa kaldıracak ve belki de ilk karşı tepkiyi verebilecek bir güç olabileceği için bekçileri istemiyorlar.”

*

Olaya hiç böyle bakmamıştım.

FETÖ hesaplarından tutun da BBC türü yayın organlarına kadar birçok mecranın hiç bıkmadan pompaladığı mübalağalı bekçi düşmanlığının arkasında böylesi bir amaç yatıyor olabilir gerçekten de.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri