SİYASET

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı için ismi geçiyordu! Metin Külünk'ten flaş adaylık açıklaması

Gazeteciler.com'un Youtube kanalında yayınlanan Ne Konu Bakımından programına katılan Metin Külünk, son dönemde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı için isminin zikredilmesine ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaparak ''Sayın Cumhurbaşkanımızın lider olarak bize resmi anlamda bir ihtiyacı varsa çağırır der ki Metin geç. Ama ben hiçbir şekilde öyle kongre adaylığı falan yapmam.'' dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı için ismi sık sık zikredilen 24. 25. ve 26. dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Gazeteciler.com'un Youtube hesabı üzerinden yayınlanan 'Ne Konu Bakımından' programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bilindiği üzere AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda değişiklik yapılıp yapılmayacağı, kongrede kimin aday gösterileceği merak konusu.

Başkanlık koltuğunda değişiklik olması durumunda göreve getirilecek yeni ismin kim olacağı noktasında kulislerde ilk zikredilen isim ise 7 yıl AK Parti İstanbul milletvekilliği yapmış olan Metin Külünk.

Siyaset hayatı boyunca AK Parti teşkilatlarında farklı kademelerde önemli görevlerde bulunmuş olan Külünk, yeni dönemde resmi bir görev alıp almayacağı tartışmalarına bizzat açıklık getirdi.

Külünk, İl Başkanlığı iddialarına ''Sayın cumhurbaşkanımızın lider olarak bize resmi anlamda bir ihtiyacı varsa çağırır der ki Metin geç. Ama ben hiçbir şekilde öyle kongre adaylığı falan... Öyle bir şey yapmam.'' sözleriyle yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kendisine görev verilmesi durumunda bugüne kadar ki tecrübelerinin ışığında geçmişteki eksiklikleri bırakarak şerefle çalışacağını söyleyen Külünk, ayrıca millete hizmet noktasında herhangi bir makamda yer almanın zaruri olmadığını ifade etti.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLA

Ne Konu Bakımından programında Muhammet Affan Polat ve İsmail Emre Gümüş'ün konuğu olan Metin Külünk'ün açıklamaları şu şekilde:

''Bizim hayatımızda üç kavarmın çok önemli değeri vardır. İnanmışlık temelinde lider, kadro, teşkilat... Bu üç kavramın tahkim edildiği değerlerden birisi de disiplindir. Sonuçta biz lider kadro ilişkisinde sayın Erdoğan'la, sayın Cumhurbaşkanımızla yol yürüyen insanlarız.

''GÖREVDE OLMAKLA OLMAMAK ARASINDA ÇOK FAZLA BİR FARK YOK''

Mücadele hattında resmi bir görevde olmakla olmamak arasında çok fazla bir fark yoktur. Bazen dışarda olmak içerde olmaktan daha iyidir. Ben 2004'te de görevden alındıktan sonra uzun süre dışarda kaldım. Dışarda kaldığım süreçte yapatığımız çalışmalarla neredeyse bir üniverste bitirdim.

7 yıl miletvekilliği yaptım. Kavramsal olarak çok kullanıldığı için dışardayım. Hayır dışarda değilim. Ta merkezindeyım. Düşünsel olarak da merkezindeydim yaşamsal olarak da merkezindeyim. 

''HİÇBİR ŞEKİLDE ÖYLE KONGRE ADAYLIĞI YAPMAM''

AK Parti'nin il ve ilçe kongreleri sürecinde Genel Merkez'in belirlediği adaylara muhalif adaylıkların olabileceği iddialarıda hatırlatılan Külünk, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın lider olarak bize resmi anlamda bir ihtiyacı varsa çağırır der ki Metin geç. Ben hiçbir şekilde öyle kongre adaylığı falan yapmam.'' dedi.

Külünk açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

''CUMHURBAŞKANIMIZ METİN GEL GEÇ DERSE ŞEREFLE BU UĞURDA KOŞARIZ''

Ben bir kere aday oldum. 2009... Orada söyleyeceğim sözlerin hepsini yüksek sesle söyledim. Her şeyin bir nezaketi ve usulü vardır. Sayın Cumhurbaşkanımız çağırır Metin gel geç, derse şerefle terimizin son damlasına kadar bu uğurda koşarız.

''KONGRE YARIŞI YAPMAM''

-Dışarıda yaptığımızı içeride de yapmaya devam ederiz diyorsunuz yani...

''Fevkindekini... Bugüne kadar ki tecrübelerimizden yola çıkarak geçmişteki eksiklikleri bırakarak... Ama değilse ben öyle kongre yarışı falan yapmam. Usulen yapmam. Çünkü ben mücadele hayatımda mutluyum.

Hayatımda bir şey değişmiyor ki. Mardin'den bir vatandaşımız arıyor derdi var. Samsun'dan arıyor derdi var. Gece saat 4 buçukta arıyor beni vatandaşın derdi var. Bundan daha büyük devlet ne olabilir. İlla yani bir yerde mi olmak gerekiyor.''

 

Yorumlar 15 Yorum
Günün Manşetleri