SİYASET

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Yunanistan'a kritik uyarı

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Diyarbakır annelerine verilen destek ya da verilmeyen destek arka planında vicdan nöbetine tutum değil bu çocukların geleceğine kimin nasıl düşündüğünü gösteren bir tavırdır.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne girerken maalesef canımızı çok yakan Samsun'da, Denizli'de vahşi olaylarla, şiddet olaylarıyla sarsıldık. Kadına olan şiddete karşıyız dediğimizde birileri hemen çıkıp 'kadın erkek niye bölüyorsunuz' diyorlar. Bir hakkın altının çizilmesi, mağdur edilmiş kesimin sistematik olarak yüzyıllar boyunca negatif ayrımcılığa uğramış olarak altını çizilmesi neden ayrımcılık olsun.

Kadına olan şiddete karşı çıkmak insanlığa olan şiddete karşı çıkmaktır. Emine Erdoğan hanımefendi çok güzel ifade etti, kadın her incindiğinde insanlık incinir. Tabii ki pozitif ayrımcılık yapılacak, yıllardır negatif ayrımcılığa uğramışlar. Bu bir kültürel duyarlılığı, hassasiyeti, aileden başlayarak erkek çocukların yetiştirilmesinden kullandığımız dile kadar bir sürü hassasiyeti göstermemiz gereken bir durumdur. Kadınlar insandır, biz de insanoğluyuz diyerek bu hassasiyeti sürdüreceğiz.

Cumhurbaşkanımız Kadın Kolları kongremizde açıkladı. Yeni bir komisyon kuruyoruz. Bu konuda ne yapsak azdır. Bu mücadeleyi sürdürmeyi kararlı bir şekilde devam edeceğiz.

Bütün dünyanın gıptayla baktığı aşılama sürecini başarıyla devam ettiriyoruz. En büyük takdiri, övgüyü sağlık çalışanlarımız hak ediyor. Maalesef muhalefet partilerinden hala gerçeklikle ilgisi olmayan, tamamen saplantıyla ortaya koyulan eleştiriler görüyoruz. Türkiye bu konuda son derece başarılı bir şekilde mücadelesini sürdürüyor. Daha çok vatandaşımızı aşılayacağız. İnşallah bu belayı atlatma konusunda duyarlılığımızı arttıracağız.

Terör örgütlerinin kadın meselesi konusundaki istismarı önemli bir konudur. DEAŞ terör örgütünün Ezidi kadınları köle olarak satması gibi meselesi. PKK'nın küçük yaştaki kız çocuklarını kaçırması son derece dikkat çekicidir. 1989 BM Çocuk Hakları'nda 15 yaşındaki çocukların asker olarak kullanılmayacağını ifade ediyor. ABD'nin yayınladığı insan ticareti raporunda PKK terör örgütünün özellikle Suriye kolu PYD/YPG küçük yaştaki çocukların zorla terör örgütü yapıldığı şekilde ciddi raporlamalar var.

Özellikle kadın istismarı, çocuk istismarı konusunda terör örgütlerinin yaptığı insanlık dışı uygulamalar konusunda hassasiyet geliştirilmesini bekliyoruz. 15 Mart'ta gençlik kolları, 24 Mart'ta büyük kongremiz gerçekleştirilmiş olacak. Gençlerimizin büyük oranda parti yönetimlerinde yer alması, diğer bütün kademeleri güçlü bir şekilde izlerini bırakmalarını son derece önemsiyoruz.

Gençlik kollarından yetişen arkadaşlarımız partimizin ana kademeleri ve diğer mekanizmalarında yer alması partimizin kapasitesini göstermesi açısından son derece kıymetli.

Arap Birliği'nin Türkiye'ye dönük olarak yayınladığı bildiriyi doğru bulmadığımızın altını çiziyoruz. Türkiye'nin terörle mücadele, haklarını koruma meselesindeki girişimlerin Arap topraklarıyla hiçbir mesnedi yoktur. Türkiye her zaman Arap devletlerinin egemenliğini, esenliğini ve toprak bütünlüğünü savunmuştur. Ama terör unsurlarını temizleyemiyorsa, Türkiye'ye yapılan saldırıların cevabını veremiyorsa bizim müdahale etmemiz kaçınılmazdır.

Bu kararlardan büyük üzüntü duyduğumuzu, bazı üllkelerin güdümünde alınan kararların doğru olmadığını ifade etmek istiyoruz.

Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı faaliyetlerinin istikşafi görüşmelere rağmen devam ettirmesinden büyük üzüntü duyuyoruz. Arap Birliği'nin Türkiye karşıtı kararına Yunanistan'ın memnuniyeti açıklamasını not ettiğimizi belirtmek isterim. Yunan Dışişleri Bakanı Kahire'ye gitti. Yunanistan'ın bu faaliyetini de not ediyoruz.

Gerekli karşılıkları sahada ve diplomatik düzeyde vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Yunanistan Türkiye'ye karşı bir saldırganlık üretiyor. Yunanistan'ın müzakere masasında sonuç araması herşeyden daha kıymetlidir.

AB'ye pozitif gündemi devam ettiriyoruz. Cumhurbaşkanımız sayın Macron'la bir video konferans gerçekleştirdi. Aynı şekilde sayın Merkel ile video konferans gerçekleştirdi. İngiltere Başbakanı Johnson ile bir telefon görüşmesi geçekleştirdi. Şu anda önümüzde fırsat penceresi var. AB'nin açılan bu pozitif ajandayı daha da ilerleterek iyi işlere imza atması görüşümüzü yineliyoruz.

Yunanların botları geri itilmesi, Cumhurbaşkanımız tarafından altı çizilerek belgeleri ile beraber iletilmiştir. AB içinde aşırı sağcıların ideolojik Berlin duvarları ördüğünü göreceksiniz. AB açısından doğru bir yaklaşım değildir bu. Fransa'da iç güvenilk yasası, İsviçre'de alınan kararlar aşırı sağın daha fazla merkeze yerleştiğini görüyor. Bu Avrupa demokrasileri için büyü bir tehdittir.

Avrupa için tehdit kendi içerisindeki aşırı sağcıların daha da ilerlemesine yol açan yanlış politikalardan kaynaklanıyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri