SİYASET

AK Parti'den Berat Albayrak açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa ettiğine dair iddialara ilk yanıt AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ve Naci Bostancı'dan geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa ettiğine dair iddialara ilk yanıt AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ve Naci Bostancı'dan geldi.

Mehmet Muş, "Bakanımız Sayın Berat Albayrak çok zor bir süreçte görev üstlendi. Kendi ayakları üzerinde duran milli bir ekonomi için önemli adımlar attı. Özverili çalışmalarına bizzat şahidiz. Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle görevinin başında devam etmesini temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, "Sn. Berat Albayrak bakanımız şahsen açıklama yapmadan mevcut haberler üzerinden değerlendirme yapmak doğru olmaz. Yıllardır bu ülkeye milletimize fedakarca yaptığı hizmetleri biliyor ve ayni şekilde devamını diliyoruz. Konu her bakımdan Sn. Cumhurbaşkanımızın takdirindedir." ifadelerini kullandı.

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, "#BeratAlbayrak’ın yerli ve milli olarak çalışmalarına, azmine, gayretine, çabasına şahidiz. Ülkemize açıkça yapılan saldırılara da göğsünü siper ettiğine şahitlik ettik. Düşmanlarına bakınca bakanımızın ne kadar sağlam olduğunu görüyoruz. #BeratAlbayrakYanındayız@BeratAlbayrak" ifadelerini kullandı.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'dan sosyal medyadan konuyla ilgili ilk paylaşımı yapan isim oldu. Sayan, twitter hesabından ''Berat Albayrak yerli, milli olarak enerjide yaptıklarını ancak anlayanlar ekonomide de Ülkemizin 2023 hedeflerime ulaşması için sayısız hizmeti hayata geçirdiğini göremezler. İstifanın kabul edilmeyeceğini ümit ediyorum. Ülkemizin, Milletimizin ve Ümmetimizin size ihtiyacı var.'' diye yazdı.

Ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, twitter hesabından Berat Albayrak'a destek mesajı attı. Şahin ''Bizim davamız kardeşlik davasıdır. Ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için ailesinden fedakarlık ederek gece gündüz demeden ter döken @BeratAlbayrak kutlu davamızın vazgeçilmezidir.'' paylaşımında bulundu.

Ağrı Belediye başkanı Savcı Sayan ''K.Denizi 3bin metre delen Akdenize demir atan Trakyada gaz Agri Erzurum'da altin rezervleri ve petrol sahaları keşfeden"enerjide ekonomide bağımsızlık"diyen birini tabiki yerli işbirlikçiler ve yabancı ağababaları hedefe koyacak Umdum Sn.Cumhurbaşkanımızın istifayı kabul etmemesi'' yazdı.

Mehmet Metiner, "Berat Albayrak sadece Ak Parti’mizin değil Türkiye’nin dünyaya açılan bir değeridir. Onu içine sindiremeyenlerin tuzakları hepimizin malumudur. Berat bey partisine ve davasına zarar verecek girişimlerin içinde olmaz İstifasını temenni edenlerin hevesleri kursaklarında kalır." açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr.Nureddin NEBATİ, "Biz sizi çok seviyor, size inanıyor ve güveniyoruz Sn. Bakanım. Yolumuz Cumhurbaşkanımız, reisimiz, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın yolu..." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 6 Yorum
Günün Manşetleri