SİYASET

AK Parti'den bir istifa haberi daha geldi

AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan ve bir dönem bakanlık yapan Nihat Ergün, AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Ergün'ün hangi partiye gideceği belli...

AK Parti'de kurucular arasında yer alan ve bir dönem bakanlık görevi yapan Nihat Ergün, bugün akşam saatlerinde AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı.

Ergün, “13 Eylül 2019 tarihinde saat 06:15 itibariyle E-devlet üzerinden Adalet ve Kalkınma Partisi üyeliğinden ayrılmış bulunuyorum. Aile ve arkadaş çevremle yaptığım kapsamlı istişareler sonucunda bu kararı aldım. Şimdiye kadar AK Parti'de birlikte siyaset yaptığımız, ülkemiz ve milletimiz için güzel hizmetler üretme çabası içinde olduğumuz bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Uzun süredir Ahmet Davutoğlu'nun ekibinde yer alacağ ışeklinde haberler çıkan Nihat Ergün'ün bugün Davutoğlu ile görüştükten sonra istifa ettiği şeklinde haberler çıktı.

Ancak Ergün'ün Davutoğlu ve ekibiyle birlikte hareket etmediği ve bugün bir görüşme gerçekleştirmediği öğrenildi. 

HANGİ PARTİYE GİDECEK?

Nihat Ergün'ün bugün istifa etmesi "Davutoğlu'nun kuracağı partiye gidecek" yorumlarına neden oldu.

Ancak halen AK Parti içinde siyaset yapan Erol Kaya'nın, "Pendik Grubu" olarak bilinen ekibine yakınlığıyla da tanınan Ergün'ün istifa sonrası Ali Babacan'la hareket edeceği yönünde güçlü sinyaller var. 

Yorumlar
Günün Manşetleri