SİYASET

AK Parti'den İstanbul Sözleşmesi açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, mülakat verdiği yerel bir televizyon kanalında İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bir televizyon kanalında gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş, İstanbul Sözleşmesi hakkında, "Nasıl usulünü yerine getirerek imzalanmışsa, usulünü yerine getirerek sözleşmeden çıkılır" mesajını verdi.

Kurtulmuş'un açıklamaları şu şekilde:

''İstanbul Sözleşmesi'nin imzalanması yanlıştı. Sözleşmede bizimle uyuşmayan iki şey var. Bunlardan birisi toplumsal cinsiyet ve cinsel yönelim tercihi. Bunların LGBT gibi marjinal unsurların ekmeğine yağ sürecek kavramlar olduğu ya da bunların arkasına sığınılarak faaliyet gösterecekleri alanlar olduğu görülüyor.''

''İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN FATURASI ÇOK AĞIR!''

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, yaptığı açıklamalarında İstanbul Sözleşmesi'ni en sert dille eleştiren isimlerden biri. Sözleşmenin iptali konusunda Numan Kurtulmuş'un sözleriyle tekrar başlayan tartışma Kaplan'ın şu sözlerini akıllara getirdi:

''Şiddete, tecavüze maruz kalan, hunharca katledilen kadınların haklarını, İstanbul Sözleşmesi’nden başka bir sözleşmeyle garanti altına almak imkânsız mı? Böyle şey olur mu?

Oysa bu sözleşmenin faturası çok ağır oldu.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu son iki buçuk yılda tam 746 bin 336 erkeğin evden atıldığını açıkladı. Kanun kapmasında 2017’de 295 bin 618, 2018’de 358 bin 499, 2019’da Nisan ayına kadar ise 92 bin 219 erkek evinden atıldı.

Bu rakamlar şaka değil, gerçek! Ailenin nasıl çökmekte olduğunun ürpertici işaret fişekleri!

Ailenin çöktüğü bir toplum ayakta duramaz. Ailenin çöktüğü bir ülke, sağlam adımlarla geleceğe yürüyemez!

Toplum yapısı, dokusu, manevî değerleri, rinliğin yeşerttiği medeniyet birikimi güçlü olan toplumları hiç bir güç yıkamaz, hiç bir güç dize getiremez.

İstanbul Sözleşmesi hem toplumun altını oyan bir belâ hem de dünyada ailenin en güçlü olduğu bir toplumun dünyaya aile konusunda öncülük yapmasını imkânsızlaştıracak bir takoz işlevi görüyor!

Artık bu takozdan kurtulmanın zamanı çoktan geldi de, geçiyor bile!''

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NE EN SERT TEPKİ SÜLEYMAN ÖZIŞIK'TAN GELDİ

Türkiye Gazetesi yazarı ve Nethaber Genel Müdürü Süleyman Özışık, şahsi Youtube kanalı üzerinden yayınladığı bir videoda İstanbul Sözleşmesi'ne olan tepkisini bu sözlerle dile getirmişti...

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri