SİYASET

AK Parti'den muhalefete Ayasofya çağrısı!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ayasofya’nın tekrar ibadete açılması konusu ile ilgili Twitter adresi üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e çağrıda bulundu.

İstanbul'un fethinin yıl dönümünde Ayasofya'da Fetih suresinin okunmasını İslam alemi müjdeli bir mesaj olarak yorumlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya talimatı ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamaları sonrası gözler muhalefetin Fethin sembolü Ayasofya hakkındaki açıklamalarına çevrildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ayasofya’nın tekrar ibadete açılması konusu ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin duruşlarının net olduğunu belirterek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Başkanı Meral Akşener'e konu hakkındaki fikirlerini kamuoyuyla paylaşmaları çağrısı yaptı.

Ayasofya'nın siyasi değil hukuki bir konu olduğunun altını çizen Turan, Kılıçdaroğlu ve Akşener'in kanaatlerini açıklamasının verilecek mesaj açısından anlamlı olacağını ifade etti.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri