SİYASET

AK Parti'nin yeni İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Esenler Belediyesi'ne binasında yaptığı toplantının ardından AK Parti İstanbul İl Başkanı'nı değiştirdiği iddia edildi.

Gazeteci Cengiz Alçayır'ın aktardığı kulis bilgisine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul İl Başkanlığında değişikliğe gittiğini duyurdu.

Alçayır Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada, "AK Parti İstanbul İl Başkanı'nın kim olacağı konusundaki istişare için ikinci bir toplantı yapacak olan Recep Tayyip Erdoğan, Esenler Belediyesi'ne geçiyor. Erdoğan, 7 ilçe belediye başkanıyla tekrar bir araya gelip ortak isim belirlenmesi konusunda nokta koyacak!" ifadelerine yer vermişti.

"BAYRAM ŞENOCAK DÖNEMİ KAPANDI"

İstanbul'da ''Bayram Şenocak'' dönemi kapandığını ifade eden Cengiz Alçayır, "AK Partili 7 ilçe belediye başkanı, diğer ilçe belediye başkanlarını da temsilen Erdoğan ile görüştü, Bayram Şenocak'ın performansının İstanbul için yeterli olmadığını ileri sürdü, o görüşme Şenocak'ın ipinin çekilmesine yetti!" açıklamasında bulundu.

"KABAKTEPE'YE HAYIRLI OLSUN"

Twitter adresi üzerinden açıklamalarını sürdüren Alçayır: "Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı için, Osman Nuri Kabaktepe'ye, Hayırlı olsun'' dedi..!" ifadelerini kullandı.

Habertürk sunucu ve gazeteci Mehmet Akif Ersoy da Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada, "AK Parti İstanbul il Başkanı Osman Nuri Kabaktepe oluyor." ifadelerini kullandı.

Osman Nuri Kabaktepe kimdir?

Araştırmacı yazar, STK yöneticisi, siyasetçi. 1 Aralık1970’te Ordu’nun Fatsa ilçesinde doğdu. Fatsa İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Refah Partisi ve Fazilet Partisinde çeşitli görevler üstlendi. Kurucu başkanı da olduğu Saadet Partisi İstanbul il yönetimi ve partinin Genel İdare Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2004 yerel seçimlerinde SP’den Fatsa belediye başkan adayı oldu, seçilemedi.

Saadet Partisi Gençlik Kolları Eski Genel Başkanı. İlim Yayma Cemiyeti denetim kurulu üyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı (TUGVA) yüksek istişare kurulu üyesi, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı.  2016 yılında Maarif Vakfı yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri