SİYASET

Ali Babacan: HDP talep ederse randevu veririz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, PKK'nın siyasetteki sözcüsü konumundaki HDP'den kendilerine gelecek olan olası bir randevu talebine olumlu karşılık vereceklerini söyledi.

AK Parti'den ayrılarak DEVA Partisi'ni kuran Ali Babacan, CHP Genel Merkezi'ne giderek Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ikili, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem konusunda mutabık kaldıklarını ve ilerleyen süreçte bu konu başlığı altında heyetler arası görüşmelerin başlayacağını söyleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Millet İttifakı'nın gayrı resmi ortağı HDP hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

''HDP RANDEVU İSTERSE VERİRİZ''

Babacan, HDP'den kendilerine henüz resmi bir randevu talebi gelmediğini fakat gelmesi durumunda randevu taleplerine olumlu cevap vereceklerini ifade etti.

Babacan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''DEVA Partisi'nden HDP'nin randevu istedeği haberini basında gördüm. Bize ulaşan resmi bir randevu talebi yok. Ama randevu talebi ilerde gelirse biz randevu veririz. Herhangi bir sorun yok.''

Babacan'ın bu açıklaması üzerine yakın zamanda HDP Esenyurt ilçe binasında ortaya çıkan terör örgütü PKK'ya ait doküman ve materyaller akıllara geldi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın HDP'ye verdiği sıcak mesaj, sürecin ilerleyen aşamada resmi ittifaka dönebileceği şeklinde yorumlanıyor.

Yorumlar 6 Yorum
Günün Manşetleri