SİYASET

Ali Babacan'ın partisinde kimler var? Babacan'ın partisinin kurucular listesi

Ali Babacan Fox Tv canlı yayında yeni partinin kuruluş dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığı'na vereceklerini açıkladı. Ali Babacan'ın 90 kişilik Kurucular Kurulu listesi sızdı. Listede dikkat çeken isimler var.

Ali Babacan'ın Kurucular Kurulu listesi gece yarısı sosyal medyaya sızdı. Listede 15 Temmuz'da aktif görevde olan bir korgeneral ile Ülkü Ocakları'nın kurucu Genel Başkanı da var. 

Fox Tv canlı yayınında İsmail Küçükkaya'nın sorularını cevaplayan Ali Babacan, "Partinin ismini Çarşamba günü açıklayacağız. DEVA da olabilir. Ancak bu sabah arkadaşlarımız partimizin kuruluş listesini İçişleri Bakanlığı'na verecek" dedi. İşte Ali Babacan'ın açıklamasından satır başları...

ÇARŞAMBA GÜNÜ AÇIKLAYACAĞIM

Babacan partinin ismiyle ilgili şöyle konuştu: "Çarşamba günü yapacağımız kuruluş etkinliğiyle partimizin logosunu ve ismini duyuracağız. Resmi başvuru olunca kamuoyuna yansıyabilir. Vatandaşlarımızdan bize 250 tane isim önerisi geldi.  Vatandaşlarımız bu partinin ismini koydu. Karar verilen ismi müsaade ederseniz çarşamba günü açıklamak istiyorum."

NEDEN YENİ BİR PARTİ?

"Temel ilkeleri ihya eden, özgürlükleri demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ihya eden bu evrensel değerler temeline oturmuş kendi vatandaşı için çok daha yaşanabilir Türkiye’yi oluşturmak bugünün ihtiyacı. Bu yönetimle bunu gerçekleştirmek mümkün değil. Bu siyaset tarzıyla bu ülkenin refaha erişmesi mümkün değil. Sen neden iktidar partisini destekliyorsun diye sorduğunda insanlar daha kötüsü olur mu diye verdiğini söylüyor. Korku siyaseti var. Korkular üzerinden beslenen bir siyaset var. Biz Türkiye için refah seviyesi çok daha arttığı, insanların korkmadan geleceğini planladığı bir Türkiye istiyoruz. Bunları yapmazsak Türkiye çok daha kötü günleri görür."

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ 1. SIRADA

"Çarşamba günü partimizin programını paylaşımda göreceksiniz birinci sayfa basın özgürlüğü. İfade özgürlüğü olmayınca problemleri dile getiremiyorsunuz. Problemlerini tartışmayan bir ülkenin sorunları çözmesi mümkün değil .Sorun var diyeni susturuyorsanız bir şekilde o ülke sorunlarını konuşamıyor emektir. Aynı hastalığını inkar eden bir hasta olarak düşünün. Tedaviyi reddettiği için bir türlü iyileşemiyor. Türkiye'nin şu anki sorunu bu. "

ODATV İÇİN NE DEDİ?

"Her devletin kendi güvenliği ile ilgili bazı refleksleri olabilir. Ancak bunun gelişmiş ülkelerde nasıl uygulandığına bakmak lazım. Almanya'nın Fransa'nın bir güvenlik riski yok mu? Bu olmasına rağmen basın özgürlüğü nasıl beraberce ele alınıyor buna bakmak lazım. Türkiye'deki sorunların temelinde kötü yönetim yatıyor.

KURUCULAR LİSTESİ SIZDI

Gece yarısı Ali Babacan'ın Kurucular Kurulu listesi olduğu iddia edilen bir liste sosyal medyaya sızdı.

Listede mevcut milletvekillerinden sadece AK Parti'den istifa eden Mustafa Yeneroğlu'nun ismi var. Yeneroğlu, kendisine ulaşan gazeteci Çağlar Cilara'ya Babacan'ı partisinde kurucular kurulunda Yer aldığını doğruladı. Yeneroğlu attığı tweetle de dikkat çekti.

İşte Yeneroğlu'nun bu sabah attığı o tweet...

15 TEMMUZ'DA KOMUTANDI

Ali Babacan'ın partisinin kurucular kurulu listesi olarak sosyal medyaya düşen listede en dikkat çeken isim ise 15 Temmuz darbe girişim sırasında Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı olan emekli Korgeneral Mehmet Şanver. Şanver'in listede yer alması ise dikkat çekti.

FEHMİ KORU'NUN KARDEŞİ VAR

Babacan'ın listesindeki bir diğer dikkat çeken isim ise gazeteci Fehmi Koru'nun diplomat kardeşi Naci Koru oldu. Koru, uzun süre büyükelçilik görevinde bulunmuştu. Fehmi Koru'nun köşe yazmayı bırakacağını açıklaması da "Koru Babacan'ın partisinde yer alacak" iddialarına neden olmuştu.

ÜLKÜ OCAKLARI KURUCU BAŞKANI VAR

Ali Babacan'ın kurucular kurulunda yer alan bir diğer isim ise Ülkü Ocakları kurucu Genel Başkanı Ramiz Ongun oldu. Ramiz Ongun, Devlet Bahçeli'ye karşı genel başkanlık yarışına girmiş ancak kaybetmişti. 

İŞTE O LİSTE

LİSTE

liste

liste

Yorumlar 12 Yorum
Günün Manşetleri