SİYASET

Almanya'dan Mesut Özil itirafı: 'Hata ettik'

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Fritz Keller Türk asıllı futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın Erdoğan'la resim çektirmesinin ardından yapılan linç girişimlerini 'hata' olarak nitelendirdi.

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Fritz Keller, basın mesnuplarının sorularını yanıtladı. 

AKILLARI BAŞLARINA YENİ GELDİ

Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın Londra'da Erdoğan ile buluşarak resim çektirmelerinin ardından başlatılan linç operasyonunu "O dönemde sadece bir hata yapılmadı, yığınla hata yapıldı." diyerek yorumlayan Keller ırkçılığa müsamaha göstermeyeceklerini söyledi.

DFB başkanlığına seçilmesinin ardından henüz 2 ay geçen Keller, federasyonun entegrasyon çalışmalarını duyurmak amacıyla Almanya Göç, Mülteci ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Annette Widmann-Mauz ve DFB Uyum Sorumlusu eski futbolcu Cacau ile Berlin Türkiyemspor Kulübünü ziyaret etti.

GÖZ YUMMAYACAĞIZ

Keller, ırkçı hadiselerin yaşanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Futbolda ırkçılık olamaz. Buna hiçbir şekilde göz yummayacağız." dedi.

YAŞANANLAR TOPLUMUN AYNASI

Irkçılık olaylarına karşı devletinde elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyen Keller, futbol müsabakaları çerçevesinde yaşanan ırkçılık ve yabancı düşmanlığı olaylarını da "toplumun aynası" olarak değerlendirdi.

YAŞANANLAR HATAYDI

Keller, Rusya'da geçen yıl düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası'na katılan Almanya A Milli Takımı kadrosunda bulunan Türk asıllı futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın 2018'in mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra'da bir araya gelerek fotoğraf çektirmesi ve formalarını armağan etmesinin ardından başlatılan linç girişimiyle ilgili bir soru üzerine de, "O dönemde sadece bir hata yapılmadı, yığınla hata yapıldı. Biz toplum olarak, özellikle iki kökeni olan veya farklı kökenden gelen insanların omuzlarına ne yüklediğimizi düşünmemiz lazım." dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri