SİYASET

Anket sahibinin sözleri bu! AKP yok olacaktır bitecektir

Polimetre’nin kurucusu Mehmet Günal Ölçer, Türkiye genelinde yaptırdıkları bir anket sonucunu aktarırken, "AKP yok olacaktır bitecektir" sözleri ile anket şirketlerinin içler acısı halini ortaya koydu.

Bazı haberler vardır okunur, bazı haberler ise anlatılır. Bu haber anlatılır cinsten. Sebebi ise tarafsız olması gereken anket şirketleri arasında bulunan Polimetre isimli firma düzenlediği bir anketin sonucunu aktarırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partisine adeta kin kusma nezaketsizliğinde bulundu.

Haber şöyle... Polimetre denilen anket şirketi, geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde "Yarın seçim olsa kime oy verirsiniz" başlığı altında bir anket düzenlemiş. Anketin sonuçları firmanın sahibi olan Mehmet Günal Ölçer'e sorulmuş. Ölçer'in cevabı şu... "AKP yok olacaktır, bitecektir"

Devamında ise şunları söylüyor tarafsız olduğunu iddia eden Ölçer, MHP’nin bugün seçim olsa barajı geçemeyeceğini söyledi. İYİ Parti, HDP ve CHP’nin oylarında yükselme olduğunu belirten Ölçer, “AK Parti’nin oyları ise her geçen gün eriyor. Üç partinin (Davutoğlu, Babacan ve Serdaroğlu) oy oranı 10.7. Hiçbir partinin adayı birinci turda tek başına yüzde 50’yi bulamıyor. Erdoğan tekrar aday olamaz diyoruz çünkü iki defa Cumhurbaşkanlığı yapmıştır”

İşin komik tarafı ise Tarafsız Haber Ajansı’ diye bir ajansa konuşmuş Ölçer. Buram buram taraf kokan ve nefret dilinin ön palana çıktığı haberin devamı şöyle...

“AKP’NİN TÜRKİYE’DE İKTİDARINI SÜRDÜRME ŞANSI YOK”
Ölçer yaptıkları araştırmalara ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Biz sayılar da şunu görüyoruz, artık AKP’nin Türkiye’de iktidarını sürdürme şansı yok. Olağanüstü şartların gerçekleşmemesi halinde AKP iktidarı sürmeyecektir ve ilk demokratik seçimden sonra genel seçimden sonra AKP yok olacaktır, bitecektir diyoruz.”

“MHP BUGÜN SEÇİM OLSA BARAJI GEÇEMEMEKTEDİR”
“MHP bugün seçim olsa barajı geçememektedir. İYİ Parti’nin oylarında yükselme var. HDP’nin oylarında yükselme var. CHP’nin oylarında yükselme var, çünkü belediye başkanlarının avansları sürüyor ama giderek onun düşeceğini öngörüyoruz.

AK Parti’nin oyları her geçen gün eriyor. Cumhur İttifakının oyları her geçen gün eksiliyor.”

Haber bu yorum da okurlarımızın olsun..

Yorumlar 16 Yorum
Günün Manşetleri