SİYASET

Anket şirketlerinin sahibi kim?

Piyasaya son dönemde birçok anket sunuluyor. Bu araştırmalar halk üzerinde geniş tabakalara yayılıyor. Kamuoyu anketlere oldukça ilgi gösteriyor. Peki Hangi anket firmasına güvenmeliyiz? Hangi anket firması kimin?

A&G Araştırma Şirketi kime ait
Tarhan Erdem tarafından 1997 yılında kurulan A&G araştırma şirketinin müdürü olan Adil Gür şu anda anket şirketinin başındadır ve Ak Parti ve Erdoğan’a yakın yorumları ile dikkat çeken Adil Gür’ün anket sonuçları ciddiye alınmaktadır. Birkaç seçim anketinde başarı sağlayan ve yakın tahminler yapan A&G Araştırma anket sonuçları dikkatle takip ediliyor.

Ada anket şirketi kimindir?
Hangi partiye yakın? Genel Müdürü Ayhan Adıgüzel ve Hasan Hüseyin Taylan araştırma şirketinin önemli isimleridir. Araştırma şirketi genel olarak Ak Parti, bakanlıklar ve Ak Parti belediyeleri için araştırmalar yapmaktadır. 

ANAR anket şirketi hangi partiye yakın?
ANAR açılımı Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi’dir ve 1998 yılında Ak Parti’de daha sonra bakanlık da yapmış olan Beşir Atalay tarafından kurulmuştur. Ak Parti ile bağı olduğu bilinen ve anket şirketinin başında bulunan Anar müdürü İbrahim Uslu'dur.

Andy-Ar Araştırma Şirketi kimin?
Hükumete yakın olduğu söylense de Andy-Ar araştırma şirketi başkanı Faruk Acar yaptığı anketlerle seçim sonuçlarına yakın sonuçlar tahmin etmiştir. Tüm araştırmacılar tarafından da anket sonuçları önemsenen alınan Andy-Ar’ın muhalefet kesiminden de takip edildiği biliniyor.