SİYASET

Arşiv Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü algısını çürüttü!

Her fırsatta 'üniversitelerdeki başörtüsü yasağını ben kaldırdım' diyerek propaganda yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arşivden çıkan bu belge zor duruma düşürecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yusuf Ziya Özcan'ın YÖK Başkanı olduğu dönemde kendisini aradığını ve üniversitelere başörtülü öğrencilerin alınmamasının doğru olmadığını söylediğini belirterek, ‘başörtüsü sorununu’ kendisinin çözdüğünü iddia etmişti.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık Twitter adresi üzerinden paylaştığı bir belge ile 'Üniversitelerde başörtüsü sorununu ben çözdüm' diyen  Kemal Kılıçdaroğlu'nu zor duruma soktu.

KILIÇDAROĞLU'NU KENDİ İLE ÇELİŞTİREN BELGE

Öznür Çalık açıklamasında, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun 9 Şubat 2008'de TBMM'de kabul edilen "üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması" ile ilgili yasanın iptali için AYM'ye yapılan başvuruya attığı imza. Dava dilekçesini de AYM’ye götürmüştü. Hatırlatırım" ifadelerine yer verdi.

Çalık açıklamasının görselinde, aralarında CHP'li vekiller ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun da imzasının bulunduğu "üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması" ile ilgili yasanın iptali için AYM'ye yapılan başvuruya ait imzalı dilekçeyi paylaştı.

Yorumlar 11 Yorum