SİYASET

Babacan yeni partisi için tarih verdi!

AK Parti'den ayrılan eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan sürekli ertelediği yeni partisi için tarih verdi.

Uzun süredir liderliğini üstleneceği yeni parti kurma girişimini sürdüren ve kuruluş tarihini bir kaç kez revize etmek durumunda kalan eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın ofisinden açıklama yapıldı.

Ali Babacan'ın çalışma ofisinden yapılan yazılı açıklamada, hazırlık çalışmalarının amacının, ülkenin gereksinim ve sorunlarının doğru saptanması, çözüm üretecek kadroların ve politikaların oluşturulması olduğu kaydedildi.

Açıklamada, özetle şu görüşlere yer verildi:

"Demokrasi tarihimizde belki de ilk defa bu kadar geniş bir tabanın fikirleri ile katkı verdiği bir siyasi hareket oluşmaktadır.

Parti hazırlıklarımıza yönelik yüksek ilgi ve sabırsızlığın, toplumumuzdaki ihtiyaçtan kaynaklandığının farkındayız. Çalışmalarımız, yola çıkarken ortaya koyduğumuz vizyon ve perspektif içinde, artan bir heyecanla ilerlemektedir. En kısa sürede partimiz, kadromuz ve çözümlerimizle vatandaşlarımızın huzurunda olacağız. Herkesin içi rahat olsun."

Babacan, yılbaşından önce katıldığı bir televizyon programında, 2019 yılı sonuna kadar partisini kurmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

Ancak görüşmelerin devam ettiği gerekçesiyle yeni yılın ilk günlerinde partinin kurulabileceği yorumları yapılmıştı. Sürecin uzaması nedeniyle, Babacan'a yakın kaynaklar doğrulamasa da, parti kuruluşunu ertelediği ya da vazgeçtiği yorumları yapılmaya başlanmıştı.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri