SİYASET

Babacan'ın partisinden önce istifa haberi geldi

AK Parti’den istifa eden ve yeni parti kurma hazırlıkları içinde olan Ali Babacan’ın yeni oluşumunda yer alacağını açıklayan Prof. Dr. Osman Can kararından vazgeçtiğini duyurdu.

Prof. Dr. Osman Can, AK Parti’den istifa eden ve yeni parti kurma hazırlıkları içinde olan Ali Babacan’ın yeni oluşumunda yer almayacağını açıklamış. AK Parti eski milletvekili de olan Can, "Bugün gelinen noktada, yeni siyasi partinin kuruluş aşamasında ortaya çıkan farklı parametreler nedeniyle yer alamayacağım anlaşıldı" ifadelerini kullandı.

Prof. Can, Babacan’ın kuracağı partide 11 ay boyunca çalışmalar yaptığını belirtti ve yeni partinin ülkeye yararlı olmasını dilediğini kaydetti. Can’ın yayınladığı basın açıklaması şöyle:

"Kamuoyuna yansıdığı üzere, Sayın Ali Babacan öncülüğünde kıırulması planlanan yeni siyasi parti hareketi için davet edilmiştim.

Yaptığım görüşmeler ve değerlendirmeler neticesinde demokratik ve özgür bir Türkiye umudu, bu umudun gerçekleşmesi için olmazsa olmaz anahtar kavramlara sahip çıkılması ve teşkilatlanmanın buna uygun yapılması kaydıyla, harekette yer almayı kabul ettim.

Yaklaşık 11 aylık süreç içerisinde çeşitli çalışmalar yaptım, bilgi ve fikir paylaşımlarında bulundum. Konularında uzman, yenilikçi, ortak umudu ve ilkeleri paylaşan dostlarımı önerdim. Ancak bugün gelinen noktada, yeni siyasi partinin kuruluş aşamasında ortaya çıkan farklı parametreler nedeniyle yer alamayacağım anlaşıldı.

Anahtar kavramları katılımcılık, çoğulculuk, yerel demokrasi, yetki ve iktidar dağılımı, denge ve denetim, hukukun üstünlüğü, etik ve insan hakları olan bir Türkiye için yola çıkan her siyasi hareketin kuruluş hazırlıklarından tüzüğüne, teşkilatlanmasından iç ilişkilerine kadar bu kavramlar ekseninde yapılanmış olmasının önemine olan inancım ve vıırgum devam etmektedir.

Yeni kurulacak partinin ülkemizin huzuru ve demokratik geleceği için yararlı olması dileklerimle kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Yorumlar 5 Yorum
Günün Manşetleri