SİYASET

Bakan Akar son durumu açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CNN Türk canlı yayınına bağlanarak ABD ve Türkiye'nin anlaşması sonucunda operasyona ara verilen 120 saatlik süreyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklamaları şöyle;

Şu ana kadar 125 araç Resulayn'dan çıktı. Yarın da hem Resulayn hem de Tel Abyad'dan çıkışları ile ilgili gerekli koordinasyon yine Amerikalılarla yapıldı. Önümüzdeki saatlerde bu çıkışlar sağlanacak. Diğer önemli husus da şu ana kadar 30 ihlal yapıldı. Bu ihlallerden TSK mensuplarımızın hayati tehlikesi söz konusu olduğunda nitekim bir şehidimiz var. Bu ve benzeri olaylarda biz meşru müdafaa çerçevesinde müdafaa ettik. Diğerlerinde de bazı yerlerde sessiz kaldık. ABD'li muhataplarımıza teröristleri uyarmalarını, herhangi bir şekilde istenmeyen olaylara sebebiyet vermemelerini, gerekirse de oradaki evlatlarımızın hayatlarını koruyacağımızı söyledik. 

"VERİLEN SÖZLERİN ARKASINDA DURULMASINI BEKLEMEMİZ DOĞAL HAKKIMIZ"

Verdiğimiz sözlerin tamamen arkasındayız. Bu bizim tarihi misyonumuz. Tarihte olduğu gibi tüm değerlerimize sahibiz, sözlerimize sahibiz. Karşı tarafında aynı şekilde sözlerine sahip çıkmalarını, verdikleri sözlerin arkasında durmalarını beklemek bizim doğal hakkımız.

Yorumlar
Günün Manşetleri