SİYASET

Bakan Akar'dan çok sert Akdeniz mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tuzla'daki Desan Tersanesi'nde Yeni Deniz Sistemleri Teslim Töreni'nde Doğu Akdeniz'deki faaliyetler ilgili çok sert mesajlar verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tuzla'daki Desan Tersanesi'nde Yeni Deniz Sistemleri Teslim Töreni'nde, Giresun'da yaşanan sel felaketinden ötürü kent halkına geçmiş olsun dileklerinde bulunurken, hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi.

Bugün Deniz Kuvvetlerini daha da güçlendirecek yerli ve milli bir projenin daha başarıyla tamamlanmasının gurur ve heyecanını yaşadığını belirten Akar, yeni deniz sistemlerinin ülkeye, millete ve silahlı kuvvetlerine hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Yakın coğrafyada meydana gelen iç karışıklık, terör, yoksulluk ve büyük düzensiz göçlerin, milyonlarca insanın hayatını olumsuz etkilediğini ve etkilemeye devam ettiğini dile getiren Akar, yeni tip koronavirüs salgını ile bu genel durumun daha da dramatik hal aldığını söyledi.

Gelişmeler karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde proaktif davranan Türkiye'nin yakın zamanda bölgesinde çok önemli stratejik hamleler gerçekleştirdiğine değinen Akar, "Bir yandan güney sınırlarında oluşturulmak istenen terör koridorunu üst üste gerçekleştirdiği etkili ve başarılı askeri harekatlarla önlerken, diğer yandan da Libya ile yaptığı anlaşmalarla Orta ve Doğu Akdeniz'deki hak, alaka ve menfaatlerimizi koruma mücadelesinde önemli kazanımlar sağlamış bulunmaktayız. Cuma günü müjdesini verdiğiniz doğal gaz, inanıyoruz ki daha büyük ve önemli stratejik teşebbüslerin de dayanağı olacaktır inşallah." dedi.

Tüm faaliyetlerin akla, mantığa, uluslararası hukuka, iyi komşuluk anlayışına uygun ve hakkaniyetli bir şekilde icra edildiğini aktaran Akar, "​Ancak ülkemizin ve asil milletimizin güvenliğini tehdit eden hiçbir oluşuma, mavi vatanımızdaki hak, alaka ve menfaatlerimizi gasbetmeye çalışan hiçbir girişime asla müsaade etmeyeceğimizi de herkes bilmelidir. Yunanistan'ın Ege ve Akdeniz'de, sadece kendi çıkarlarını gözeten tek yanlı talepleri ve uygulamaları, yani adaların silahlandırılması, 10 millik hava sahası, Meis'e 40 bin kilometrekarelik Deniz Yetki Alanı talebi, akla, uluslararası hukuka ve iyi komşuluk anlayışına kesinlikle uygun değil ve gerçeklerle bağdaşmamaktadır." ifadesini kullandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri