SİYASET

Bakan Çavuşoğlu: Gemimize yapılan baskının cevabını sahada vereceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanlığı Türk gemisine yapılan hukuk dışı aramayla ilgili dünyayı titretecek açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk gemisinde hukuk dışı yapılan aramaya ilişkin "Cevabımızı sahada da vereceğiz. İşin siyasi boyutunu takip edeceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız. Ne gerekiyorsa onu yapacagiz. Cumhurbaşkanımızın talimatı öyle" açıklamasında bulundu.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, "Bayrak devleti ve kaptanın rızası olmamasına rağmen, Alman fırkateyninin silahlı ve teçhizatlı arama timi, helikopterle cebren gemiye çıkmıştır. Başta müttefiklerimiz olmak üzere tüm tarafların uluslararası hukuka, deniz hukukuna ve teamüllere uygun davranmasını bekliyoruz." denildi.

NE OLMUŞTU?

Doğu Akdeniz'de Libya'nın 200 kilometre kuzeyinde Rosaline A isimli bir Türk kargo gemisi Alman Hamburg fırkateyni tarafından durduruldu. Alman askerlerinin uluslararası hukuka aykırı bir şekilde gemiye çıktıkları ve arama yapmak istedikleri belirtildi. Der Spiegel, Alman askerlerinin Ankara'dan gelen nota üzerine arama yapmadan gemiyi terk ettiklerini öne sürerken, Anadolu Ajansı gemide sabahın ilk ışıklarına kadar arama yapıldığını bildirdi.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri