SİYASET

Bakan Çavuşoğlu'ndan Libya tezkeresi açıklaması

İYİ Parti ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugün içinde Cumhurbaşkanımızın imzasıyla, tezkerenin Meclis'e gideceğini öğrendik" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Genel Merkezi'nde Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Görüşmede CHP Genel Başkan Yardımcıları Ünal Çeviköz ve Oğuz Kaan Salıcı ile TBMM Grup Başkanvekili Engin Özkoç da bulundu. Çavuşoğlu, yaklaşık 1 saat süren görüşmede bugün TBMM Başkanlığı'na sunulması beklenen Libya'ya asker gönderme tezkeresi hakkında Kılıçdaroğlu ve ekibine bilgi verdi.

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, "CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun bugün bizi kabul etmesi üzerine kendilerine Meclis'e gönderdiğimiz tezkere hakkında ve Libya'daki son durum halkında bilgi verdik. Deniz yetki alanlarının sınırlandırılması ve diğer mutabakat zaptı konusunda da bilgiler arz ettik. Sorulara da cevap verdik. Biz bugün CHP'yi doğrudan bilgilendirmiş oluyoruz. Tabii ki tezkere konusunda karar onlarındır; ama biz ülkemizin çıkarları bakımından neden bu tezkereye ihtiyaç duyduğumuzu kendilerine anlattık'' dedi.

Çavuşoğlu, İYİ Parti'ye yaptığı ziyaretin ardından açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Tezkerenin gönderilmesi için Cumhurbaşkanlığına arz ettik. Bugün içinde Cumhurbaşkanımızın imzasıyla, tezkerenin Meclis'e gideceğini de öğrendik

Bizim görevimiz siyasi partileri kritik konular olduğu zaman bilgilendirmektir. Sonuçta takdir ve karar siyasi partilerindir. Her siyasi partinin farklı görüşü olabilir. İYİ Parti'nin bir karar vermediklerini, istişareye devam edeceklerini Sayın Akşener söyledi. Ulusal güvenliğimizi ilgilendiren konularda siyasi partilerle birlikte hareket etmek istiyoruz."

Yorumlar
Günün Manşetleri