SİYASET

Bakan Elvan TBMM'de yemin etti

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan TBMM'de yemin ederek resmen görevine başladı.

Berat Albayrak'ın istifası sonrası Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Lütfi Elvan, TBMM'de yemin ederek resmen göreve başladı.

"BÜYÜME VE İSTİHDAMA İVME KAZANDIRACAĞIZ"

Meclis'teki yemin töreninin ardından açıklamalarda bulunan Lütfi Elvan, "Önümüzdeki dönemde makroekonomik istikrarı muhafaza ederek, büyüme ve istihdama yeni bir ivme kazandıracağız. Enflasyonla mücadele sürecini kararlı şekilde destekleyeceğiz. Mali disiplini koruyarak, kamu finansmanının kalitesini artıracağız Vatandaşın üreterek gelir elde ettiği ortamı tesis edecek, Kovid-19'un etkilerini gidermek için sosyal programları sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgını sonrasında yeni fırsatların oluştuğu bir toparlanma dönemine girileceğini belirten Elvan, "Makroekonomik istikrarı güçlendirirken, mikro reformları içeren piyasa dostu bir dönüşüm programına odaklanacağız. Ekonomi politikamızın esası, büyüme-istihdamı artırma amacıyla uluslararası normlarda şeffaf, hesap verebilir politikaların uygulanmasıdır" şeklinde konuştu.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri