SİYASET

Bakan Soylu Kılıçdaroğlu'nun neden elini sıkmadı?

CNN Türk ekranlarına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şehit cenazesinden neden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini sıkmadığını açıkladı.

Katıldığı canlı yayında "Neden Kılıçdaroğlu'nun elini sıkmadınız?" şeklindeki soruya yanıt veren Bakan Soylu, "Ben bilerek yaptım. Bir gün önce Hatay'dan geldim ve Kılıçdaroğlu'nun sözlerini unutamıyorum. Böyle bir tercih hakkı kullandım. Elini sıksaydım, tabutunun altına girdiğimiz çocuklara kötü olacağını hissettim. Sıkamazdım, sıkmadım da. Kılıçdaroğlu bana hakaret etti elini sıktım. Ama burada o çocuklara elimi sıkmamayı yediremedim." açıklamasında bulundu.

ÖZKOÇ'A SERT TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un sözlerine sert tepki gösteren Bakna Soylu, "Burada kalkıp kimsenin böyle bir hakkı yok. Cumhurbaşkanı’na direkt olarak hakaret edeceksiniz böyle bir hakkınız yok. Milletvekili olmak Bakan olmak böyle bir hak ortaya koyabilir mi ya? Böyle bir şey olmaz. O kişi siyaset içinde olmaması gereken biri." dedi.

CHP uzun zamandan beri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldığını hatırlatan Soylu, "Türkiye’nin hem iddiası hem de Türkiye’nin tezlerini gücünü dünyaya yansıtan Tayyip Erdoğan’dır. Şunu söylemek isterim CHP bir gayri millî sürece itilmektedir. Ben bundan memnun olduklarını sanmıyorum." şekşinde konuştu.

Yorumlar 5 Yorum
Günün Manşetleri