SİYASET

Bakan Soylu'nun sözleri HDP'lileri çıldırtmaya devam ediyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Meclis Genel Kurulu'nda PKK gerçeklerini haykırmasının etkileri HDP'li vekilleri üzerinde devam ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'ye sert sözlerle yüklendi.

"OHHH PARALAR PKK'YA GİTMİYOR"

Terörle ilişkisi olduğu için kayyum atanan belediyeler nedeniyle gelen eleştirilere de cevap veren Süleyman Soylu, "Ohhh, paralar PKK’ya gitmiyor, millete gidiyor, oh, oh!" dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda devam eden bütçe görüşmelerinde Süleyman Soylu'nun konuşması yeniden gündeme geldi.

HDP'LİLERİN HAZIMSIZLIĞI BİR KEZ DAHA DİLİNE VURDU

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Ben altı yıldır buradayım, Meclis'teki seviyesizliğin dibini gördük, düzeysizliğin dibini gördük. Bu Meclis'in vakarına, halkın izlemesine takılmadan “haysiyetsiz” lafını kullandı, Grup Başkan Vekilimiz iade etmişti, belki duymadınız, bir daha iade edeyim. 20 milyon kere “haysiyetsiz” lafını iade ediyoruz, ona da, onu savunanlara da ve onu alkışlayanlara da, bunu bir kere daha söyleyelim.Aslında bu seviye bizim seviyemiz değil, bizim seviyemiz asla bu değil ve olmayacak; sadece iade etmek için söylüyoruz." ifadelerini kullandı.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, ise "En büyük inkâr ve nefret suçunu dün burada bütçe görüşmelerini sabote eden Süleyman Soylu işledi. Süleyman Soylu değil de sanki kürsüde Yeşil vardı, sanki kürsüde Esat Oktay Yıldıran vardı. Esat Oktay Yıldıran gibi bizi, grubumuzu, Kürt halkını, muhalefeti tehdit edene şunu söylüyoruz: Sen Esad Oktay Yıldıran’san biz de Kemal Pir’iz, bunu bilesin ve bunu bir yere yazasın." dedi.

Yorumlar 5 Yorum
Günün Manşetleri