SİYASET

Bakan Soylu'yu sansürleyen Twitter'a Türkiye'den yaptırım!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu sansürleyen Twitter'a çok sert tepki gösterdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Twitter'a reklam yasağının başladığını ve peşinden bant daraltılması geleceğini belirtti.

Bakan Karaismailoğlu, Twitter'ın Türkiye'ye temsilci atamadığının hatırlatılması üzerine, "Yasada belli zaten. Şu an süreç devam ediyor. Reklam yasağı başladı, peşinden bant daraltma gelecek. Zaten burada bir tek Twitter kaldı. O yüzden fazla bir şey istemiyorduk. Bir temsilci ve muhatap istiyorduk. Sonuçta buradaki uygunsuz yasal olmayan kişilik haklarına saldıran mesajların önlenmesine yönelikti. Siber güvenlik de onun bir parçası aslında. O yüzden süreç devam ediyor. Dünyada, Avrupa'da başka ülkelerde bizimle birlikte onlar da aynı şekilde senaryolar uygulamaya başladılar. Olması gereken bir işti ve diğerleri konunun önemini anladılar" dedi.

Bakan Karaismailoğlu, Twittter'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun twetine kısıtlama getirmesine ilişkin "Tamamen yanlış. Onlar kim oluyor, İçişleri Bakanının twetini engelleyecek cesareti nerede buluyorlar? Ülkenin güvenliğinden sorumlu olan bir görevli" dedi.

Yorumlar 11 Yorum
Günün Manşetleri