SİYASET

Başörtülü hakimleri hedef alan CHP'li Fikri Sağlar çark etti!

Halk Tv ekranlarında skandal ifadelerle başörtülü hakimleri hedef alan CHP'li Fikri Sağlar sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile 180 derece çark etti.

CHP'li eski bakan ve milletvekili Fikri Sağlar Halk TV'de katıldığı progmrada,  "Kendimden söylemek istiyorum. Ben yargılandığım zaman, türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var." ifadelerini kullandı.

Sağlar'ın bu ifadeleri sosyal medyada ilk andan itibaren tepkilere neden olurken, Türkiye gündemine yerleşti.

Birçok kesimin sert pekilerinin hedefi olan Sağlar, o sözlerine ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Sağlar açıklamasında "Hakkımdaki bu kara propagandaya ve saldırılara cevap verme ihtiyacı içerisinde degilim. Çünkü bu kara propaganda siyasetini üreten tükenmis AK Parti'nin tam da bunu istedigini biliyorum" dedi.

Sağlar, "İfadelerim inançları gereği başını örtenlere yönelik olmadığı açıktır. İfadelerimde görülebileceği gibi, türban ile başörütüsü arasmdaki farkı net olarak ortaya koyuyor ve asıl olarak AK Parti’nin yargıyı militanlaştırmasını eleştiriyorum. Türbanı kullanarak İslam dinin siyesi amaçlarına alet edenlere yöneliktir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 11 Yorum
Günün Manşetleri