SİYASET

Belediye Başkanı'ndan koronavirüs çıkışı: Bodrum'a gelmeyin!

CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Uras, Bodrum'da Koronavirüsü ile ilgili alınan ve alınacak önlemlerle ilgili düzenlediği basın toplantısında dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, tüm dünyayı etkisi altına alan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi.

EN BÜYÜK TESELLİMİZ VAKANIN GÖRÜLMEMESİ

Aras “En büyük tesellimiz şu anda pozitif vaka görülmemesi ancak biz önlemlerimizi en üst seviyeye çıkarmak zorundayız. 1 Mayıs'a kadar tüm etkinlikleri iptal ettik. Bodrum turizm ile geçinin bir kent olayların hangi boyutlara gideceği henüz belli değil. Bu durumda iş yerlerini kapatacak ve mağdur olacak esnafa belediye olarak her türlü desteği vereceğiz. Ancak gerek bankalar gerekse SGK gibi kuruluşlarda esnafa gereken desteği vermeli ve kolaylık göstermeli” dedi.

bodrum

BODRUM'A GELMEYİN

Son günlerde Bodrum’a Türkiye’nin çeşitli illerinden akın akın gelenler olduğunu belirten Aras şunları söyledi:

Tüm Türkiye’yi, vatandaşlarımızı uyarıyorum. Bodrum’a gelmeyin evinizde kalın.  Buraya gelenler geldikleri yerden daha güvende değiller. Biz kışlık nüfusumuza bile tedbir almakta zorlanıyoruz.

Örneğin sadece 17 yoğun bakım ünitesi yatağımız var bu şu anda bile yeterli olmuyor. Belediye ve sağlık nüfusumuz kışlık nüfusa göre , Bodrum’a gelenler asla yeterli sağlık hizmeti alacaklarını düşünmesinler kesinlikle geldikleri yerden daha güvende olamazlar bu nedenle kesinlikle Bodrum’a gelmeyin diyorum.

Yorumlar
Günün Manşetleri