SİYASET

Biden'ın İncil'e el basarak yemin etmesi Erdoğan'ın tarihi konuşmasını akıllara getirdi

ABD Başkanı Joe Biden'ın İncil'e el basarak yemin etmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İBB Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı tarihi konuşmayı akıllara getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı konuşmasında, "Bakınız bizim için günah dosyası hazırlamışlar. Bizim günah dosyamızda ne var? Bizim günah dosyamızda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ni Fatiha ile açmak var. En çok satan gazetelerden biri ne diyor! “Günah Dosyası” demiş! 1) Meclis’i Fatiha ile açtı. Fatiha ile Meclis’i açmak nedir? Önce bunu bir açıklayalım. Fatiha’nın manası nedir? Fatiha açmaktır. Fatiha karanlığı aydınlığa açmaktır. Fatiha kula kulluktan çıkara kulluktan menfaate kulluktan sakınıp senden başka hiçbir mabudu tanımıyoruz gerçeğiyle açılıştır." ifadelerine yer vermişti.

Bill Clinton Amerika Parlamentosu’nu İncil ile açtığını hatırlatan Erdoğan konuşmasının devamında şu ifadeleri kullanmıştı:

Batı Parlamentoları İncil ile açılıyor. Onlar açtığı zaman oluyor. Ama Türkiye’de Fatiha ile açtığın zaman olmuyor. Hakkında yasa mı var? Hayır! Parlamento’da nasıl Meclis Başkanı’nın tavrıyla belirlenen bir teammülse burada da İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Başkanı’nın ortaya koyduğu bir teammüldür.  

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri