SİYASET

Binali Yıldırım gözyaşlarını tutamadı

Son Başbakan Binali Yıldırım’ın çocukları tarafından yaptırılan ‘Binali Yıldırım İlkokulu ve Anaokulu’ nun açılışında duygusal anlar yaşadı..

Son Başbakan Binali Yıldırım, Tuzla'da kendi adını taşıyan okulun açılışını yaptı. Duygu dolu anların yaşandığı açılışta Binali Yıldırım gözyaşlarını tutamadı.

Çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Binali Yıldırım'ın kızı Bahar Büşra Köylübay, gözyaşlarına hakim olamadı, Binali Yıldırım için "İyi ki varsın" dedi.

ŞEHİT ASKERLERİ UNUTMADI
Ardından konuşmasını yapmak üzere Binali Yıldırım, kürsüye çıktı.

Konuşmasına, İdlib'de şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet dilerek başlayan Binali Yıldırım, “Geleceğimizin güneşi olarak gördüğümüz evlatlarımızın irfan yuvasının, yeni bir eğitim öğretim okulunun açılışını yapacağız. Bugün ara tatilden sonra ders zilinin tekrar çalındığı ilk gün. Bu vesileyle ara tatilden dönen evlatlarımıza tekrar başarılar diliyorum. Genç yavrularımızın istikbale emin adımlarla gitmeleri için böylesine güzel bir eserin, bugün eğitim öğretim camiamıza, Milli Eğitim Bakanlığımıza kazandırılmış olması bizim için büyük mutluluk.

EŞİNİN ÖĞRETMENLİK YAPTIĞI YILLARI ANLATTI
Eşim öğretmen Semiha Hanım, ilk öğretmenlik yıllarında İstanbul’da ismi olan, kendisi olmayan bir okulda yavrularımızı eğitmek için ne büyük fedakarlıklar, gayretler gösterdiğine şahit birisiyim. Barakalarda çocuklarımızı eğitmeye çalışırdı. Gecenin karanlığında yola çıkar akşama kadar vaktini benden çok onlarla geçirirdi. Dolayısıyla o günleri yaşamış birisi olarak bugün bu imkanlara sahip böyle bir eserin yavrularımız için yapılmış olması, bunda da bizim ailemizin, evlatlarımızın katkısı olması bizim hayalimizin gerçeğe dönüşmesidir.

BİNALİ YILDIRIM GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Semiha Yıldırım "Şu anda açılışını yaptığımız okul hayalimdi." deyince Binali Yıldırım, gözyaşlarına hakim olamadı. Semiha Yıldırım’ın sesi titrerken, Binali Yıldırım da duygusal anlar yaşadı.

AÇILIŞA KİMLER KATILDI?
Açılışa son Başbakan Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, Bahar Büşra Köylübay, Bülent Yıldırım ve Erkam Yıldırım Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ile çok sayıda davetli katıldı.

Yorumlar 1 Yorum