SİYASET

Bomba anket! Vatandaşa soruldu: Muharrem İnce'ye oy verir misiniz? CHP'nin Genel Başkanı kim olmalı?

Optimar Araştırma tarafından yapılan anket sonuçlarına göre Muharrem İnce'ye oy vereceğini söyleyenleri oranı %17,1 olarak ölçüldü. Ayrıca ankete katılanlara ''Sizce CHP'nin Genel Başkanı kim olmalı?'' diye de soruldu. İşte cevaplar...

Optimar Araştırma Şirketi'nin Ağustos ayında yaptığı anket sonuçları dikkat çekti.

Şirketin yaptığı kamoyu araştırmasına göre CHP'den ayrılarak yeni parti kurması beklenen Muharrem İnce, hem CHP'yi hem de İYİ Parti'yi oldukça zora sokacak gibi duruyor.

CHP'NİN GENEL BAŞKANI KİM OLMALI?

Araştırma, Türkiye genelini temsilen 26 ilde 2121 katılımcı hem yüz yüze hem de CATİ (telefon anketi) yöntemi ile yapıldı.

Ankete katılan vatandaşlara ''CHP'nin Genel Başkanı kim olmalı?'' sorusu yöneltildi. Gelen cevaplarda Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaklaşık 10 puan önünde çıktı.

Katılımcıların yüzde 41,0'lık bir kısmı Muharrem İnce derken, yalnızca 28,7'si Kemal Kılıçdaroğlu'nu tercih etti.

''MUHARREM İNCE'NİN KURACAĞI PARTİ'YE OY VERİR MİSİNİZ?''

Optimar Araştırma tarafından yapılan anket çalışmasında vatandaşlara Muharrem İnce'nin parti kurması durumunda kendisine oy verip vermeyecekleri de soruldu.

Oy veririm diyenlerin oranı % 17,1 çıktı. Oy vermem diyenlerin oranı ise %66,9 olarak ölçüldü. Yüzde 16,0'lık bir kesim ise fikrim yok demeyi tercih etti.

EN ÇOK OYU İYİ PARTİ VE CHP'DEN ALIYOR

Muharrem İnce'ye oy veririm diyenlerin %40’ı daha önce CHP’ye oy vermiş seçmenlerden oluştuğu tespit edildi. Yine aynı cevabı veren vatandaşların % 33,3’ü de İYİ Parti’ye oy vermiş seçmenler.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri