SİYASET

Bomba anket yeni partilerden beklenmedik sonuç

Metropoll Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Başkanı Özer Sencar, olası seçimle ilgili yaptıkları ankette öenmli veriler elde etti. Yeni partilerin Cumhurbaşkanlığı seçiminde belirleyici rol oynayacaklarını belirten Sencar, "kimin yanında yer alırlarsa 50+1’e onlar daha yakın olur." diye konuştu.

Özer Sencar, Eylül ayı araştırmalarında kararsızlar dağıtılmadan önce AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın oy oranının yüzde 42, CHP-İYİ Parti ve HDP’nin toplam oy oranının yüzde 39 olduğunu belirtti.

KARARSIZLAR DAĞITILINCA

Sencar, kararsızlar dağıtıldığında ise Cumhur İttifakı’nın yüzde 51, CHP-İYİ Parti ve HDP’nin ise yüzde 47 bandında olduğunu söyledi.

DİĞER PARTİLERE BAKILDIĞINDA

Metropoll'un araştırmasında diğer partilerin ise pek bir varlık gösteremediği görülüyor. Saadet Partisi, Vatan Partisi, Demokrat Parti, Türkiye Komünist Partisi gibi partilerin toplam oyu ise yüzde 2 seviyesinde.

BARIŞ PINARI'NIN ETKİSİ NEDİR?

Son çalışmalarının Barış Pınarı Harekatı’ndan önce olduğuna vurgu yapan Sencar, "Yeni araştırmada, muhtemelen AK Parti’nin oyu, kararsızlar dağıtılmadan önce bir miktar artabilir" ifadelerini kullandı.