SİYASET

Bomba iddia! İYİ Parti'den istifa edenler MHP'ye mi geçecek?

İYİ Parti peş peşe gelen istifa haberleriyle çalkalanıyor. Partinin ağır toplarından İsmail Ok'un istifa etmesiyle sarsılan İYİ Parti'de 5 milletvekilinin daha istifa edeceği konuşulurken yeni bir iddia daha gündeme geldi.

İYİ Parti’nin kurucularından ve ağır toplarından Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, dün zehir zemberek bir açıklama ile partiden istifa etmişti. İsmail Ok'tan hemen önce de İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal'ın istifası partide şok etkisi yaratmıştı. 

İYİ Parti'de yaşanan bu istifaların ardından bugün 5 milletvekilinin daha istifa edeceği haberleri geldi.  İsmail Ok'un istifasıyla İyi Parti’nin TBMM’deki sandalye sayısı 37’ye düştü. 

MHP'YE Mİ GEÇECEKLER?

Ankara kulislerinde İyi Parti içinde arka arkaya gelen istifaların ardından bir kırılma yaşandığı ve 5 milletvekilinin daha istifa edeceği konuşuluyor. Partide “teşkilatlarda da dağılmanın yaşandığı” ifade edilirken kulislerde istifa eden vekillerin MHP'ye geçeceği yönünde duyumlar dolaşıyor. 

İSMAİL KONCUK İDDİASI

İYİ Parti'de istifa edecekler arasında ismi en çok dillendirilen isim ise eski sendikacı Mersin Milletvekili İsmail Koncuk. Koncuk'un da rahatsız olduğu ve istifa etmemesi için parti içinde yoğun uğraş verildiği belirtiliyor. 

MERAL AKŞENER'DEN İSTİFALARLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

İYİ Parti istifa haberleriyle sarsılırken partinin Genel Başkanı Meral Akşener bugün konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Grup toplantısı sonrası istifalarla ilgili konuşan Akşener, “Üzüntüm şudur, insanlar bir siyasi organizasyonun içinde yer almaktan vazgeçebilirler, bunu saygı ile karşılarım. Ama açıklamalarında ve beyanlarında koskocaman bir camiayı, yöneticileri, seçmeni, teşkilatları töhmet altında bırakacak ve gerçekten haksız, temelsiz ve insafsız gerekçeler ortaya atarlarsa, bu insanların canını yakar” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Günün Manşetleri