SİYASET

Bomba kulis! Erdoğan hangisiyle görüştü?

Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın bugünkü yazısında bahsettiği Erdoğan'la görüşen CHP'li iddiası ortalığı birbirine kattı. Tahminler havalarda uçuyor...

CHP Genel Başkanlığı için kollar sıvandı. Birçok isim Kemal Kılıçdaroğlu'nunn koltuğuna gözünü dikmiş durumda. İddialar birbiri ardına geliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna kimin oturacağı ise merakla bekleniyor.

Partinin içi toz duman. Birçok ismin genel başkanlık için havayı kokladığı bir dönemde ortalığı birbirine katan iddia Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan'dan geldi.

Turan bugünkü köşesinden CHP'li bir ismin Erdoğan'la gizlice Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştüğünü yazdı.

Rahmi Turan'ın isim vermeden bahsettiği gizli görüşmenin konusu ise ağızları açık bıraktı.

İddaya göre Erdoğan ve CHP'li ismin görüşmesindeki gündem 'CHP Genel Başkanlığı'

Turan, Erdoğan'ın CHP'li isme ''Türkiye'nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir.'' dediğini iddia etti.

Turan'ın iddiası üzerine ortaya atılan isimler şaşkınlık uyandırdı.

CHP'nin Erdoğan'a yenilenler kervanına kattığı eski cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ise bu ismin bir an önce açıklanması gerektiğini söyledi.

Muharrem İnce'nin bir an önce açıklanmasını istediği o kişi için orataya atılan isimlerden ilki İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu...

CHP'de yaşanan iç sıkıntılarda Canan Kaftancıoğlu ve ekibiyle sürekli ters düştüğü ifade edilen Ekrem İmamoğlu'nun Erdoğan'la görüşen isim olabileceği öne sürüldü.

Bir diğer isimse Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu...

Rahmi Turan'ın iddiasına göre Erdoğan'la görüşen kişi CHP'li bir siyasetçi olsa da akıllara gelen bir diğer isimse son günlerdeki hükümete yakın tavrıyla ön plana çıkan Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu.

Metin Feyzioğlu'nun CHP'de aktif görevi olmamasıa rağmen bir dönem CHP Genel Başkanlığı için ismi sıkça zikredilmişti.

Kulislere yansıyan bir diğer isimse İzmir eski belediye başkanı Aziz Kocaoğlu...

Bilindiği üzere Aziz Kocaoğlu İzmir'de CHP seçmeni tarafından sevilen ve üstüste belediye başkanı seçilen bir isim.

Yerel seçimlerden önce aday belirleme sürecinde merkezi yönetimle ters düşen Kocaoğlu'nun da Turan'ın iddiasına konu olan kişi olabileceği düşünülüyor.

İLGİNÇ İDDİA

CHP içinden bazı isimler medyanın yanlış tarafa dikkat kesildiğini söyleyerek Külliye'ye giden ismin iktidardan en çok ihale alan CHP'lilerden biri olduğunu söylüyor.

İLK SES MUHARREM İNCE'DEN GELDİ

Rahmi Turan'ın yazısıyla ilgili ilk yorumun Muharrem İnce'den gelmesi de akıllarda soru işareti bıraktı. İnce'nin uzun süredir Kemal Kılıçdaroğlu ile liderlik mücadelesinde olması ve bir türlü amacına ulaşamaması dikkatleri onun üzerinde topladı.

İnce her ne kadar 'O isim açıklansın!' diyerek ortaya atılan iddiayı kendinden uzaklaştırsa da insanların aklına gelen 'acabaların' önü kesilmeyecek gibi duruyor.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri