SİYASET

Bu 6 suçu işleyenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı aftan yararlanamayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın af ile ilgili düzenlemeyi meclise getireceklerini söylemesinin ardından tasarının detayları belli olmaya başladı. Bu 6 suçu işleyenler aftan yararlanamayacaklar...

Cumhur İttifakı'nın paydaşı olan MHP'nin sürekli dile getirdiği 'af yasası' için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeşil ışık geldi.

16 Ocak günü gerçekleşen 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnfaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketinin hazırlıklarını tamamladık, birkaç hafta içinde Meclis gündemine getiriyoruz" demesi üzerine gözler meclise gelecek olan tasarıya çevrildi.

BU 6 SUÇA İNDİRİM YOK

Bunun üzerine detaylar da netlik kazanmaya başladı. Milliyet'ten Şebnem Hoşgör'ün haberine göre 'Cinsel istismar, uyuşturucu, örgütlü suçlar, terör suçları, kasten adam öldürme ve mükerrer suçlar'a indirim yapılmayacak. Halen ceza süresinin üçte ikisinin infaz edildiği suçlarda infaz süresi ceza süresinin yarısına çekilecek.

42 MAHKUM FAYDALANACAK

Halk arasında 'af paketi' olarak bilinen infaz paketi, şubat ayının başında Meclis'e sunulacak. AK Parti kurmaylarından edinilen bilgilere göre bu 6 suçu işleyenler 'af paketi'nden yararlanamayacak. Onun dışındaki hükümlüler yararlanabilecek. İlk etapta 42 bin mahkumun tahliye edilmesi bekleniyor.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri