SİYASET

Bülent Arınç FETÖ açıklamasıyla yine gündem oldu!

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Üyesi Bülent Arınç, telefonla bağlandığı Habertürk canlı yayınında ''Masum değiliz hiçbirimiz'' sözlerine açıklık getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Üyesi Bülent Arınç, FETÖ konusunda söylediği ''Masum değiliz hiçbirimiz'' sözlerinin anlaşılmadığını ifade ederek açıklık getirdi. 

Habertürk yayınına telefonla bağlanan Bülent Arınç, CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal hariç bütün siyasetçilerin FETÖ'ye bir araya geldiğini ifade etti.

"15 Temmuz'da KPSS'de soru çalındığını öğrendik" açıklamasında da bulunan Arınç, şu ifadeleri kullandı: "15 Temmuz'un siyasi ayağı araştırılmalı. FETÖ örgütü nasıl silah kullanacak bir noktaya geldi? İşin politik, toplumsal boyutu var. Bütün siyasetçiler bunlarla bir araya gelmişlerdir. 2011 seçimlerinden sonra FETÖ kendini belli etmeye çalıştı. Gülen'i ziyaret etmeye giden milletvekilleri var. Bunlara plaket verenler var. 15 Temmuz'da KPSS'de soru çalındığını öğrendik. 15 Temmuz'dan önce kim konuştu? Kendilerini bu kadar gizleyenlere biz hüsnüzan göstererek güzel yüzlerine aldanmışsak buna ne denecekse denecek ama bilin ki; herkes bunun içerisinde bir kere kendini buldu. Bütün siyasetçiler belki Deniz Baykal hariç bunlarla bir araya gelmiştir.

1977'de Milli Selamat Partisi'nde Manisa İl Başkanı'yım. Erbakan Hoca genel başkanımız. Turgut Özal'ın arkasındaki insan bugün en büyük FETÖ destekçesi olarak gözüküyor. Bu kişi Manisa'ya vaiz olarak geldi. Arkasında cemaat buldu. Sonra İzmir'e gitti. Öğretmenlerle ilişki kurdu, vakıflar kurdu, okullar açtı. Bizim masum halkımız onu dindar bir vaiz, iyi bir insan olarak gördü. 2011 seçimlerinden sonra bunlar bir şekilde kendilerini belli etmeye başladılar. En basiti dersaneler konusu, MİT Müsteşarı'nın çağrılması, 17-25 ve Gezi olaylarıdır.

"BUNU ZİYARETE GİDEN MİLLETVEKİLLERİNİN HEPSİ FETÖ'CÜ MÜ?"

Sayın Cumhurbaşkanımız bunların niyetlerini sezdi. Ama eminim 15 Temmuz'u yapacaklarını bilmiyordu bizim gibi. Şimdi Ecevit, Demirel'in desteklediği bir tek hiçbir zaman rahmetli Erbakan bunları yanına bile yaklaştırmadı. İslami konularda eleştirirdi, siyasi olarak değil. Bunu ziyarete giden milletvekilleri var, FETÖ'cü mü, ben biliyorum hiçbir şekilde değil. Buna plaket takdim eden milletvekileri var, FETÖ'cü mü? Peki kim derseniz? 15 Temmuz'da büyük darbe girişimini kanlı şekile sokan adamlardır. 15 Temmuz'da öğrendik ki KPSS sınavında soru çalışmışlar.

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri