SİYASET

Bülent Arınç'tan ABD'nin yaptırım kararına ilişkin yorum! Biden döneminden beklentisini açıkladı

ABD'nin Türkiye'ye karşı aldığı yaptırım kararına ilişkin 'hiçbir makul gerekçesi yok' yorumunda bulunan Bülent Arınç, Biden'ın resmen göreve başlamasıyla birlikte bu yanlıştan dönüleceğini ümit ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği'nden istifa eden eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, ABD'nin Türkiye'ye yönelik tek taraflı yaptırımlarıyla ilgili Twitter hesabından değerlendirmelerde bulundu.

Arınç, Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı;

''Sayın Seçilmiş Başkan’ın göreve başlamasıyla iki ülke arasında gerçekçi, dürüst ve ittifakın güçlendirilmesine yönelik bir diplomasi döneminin başlamasını ve hiçbir makul gerekçesi olmayan bu yaptırımların da geçersiz kılınmasını ümit ediyorum.

''ABD’NİN ORTAYA KOYDUĞU BU TAVIR HASMANE BİR TUTUMDUR''

Bugüne kadar hiçbir NATO ülkesinin böyle bir yaptırıma maruz kalmamıştır. Dost ve müttefik olarak gördüğümüz ABD’nin ortaya koyduğu bu tavır hasmane bir tutumdur. 

Bu yanlışta ısrar edilmesi Türkiye kamuoyunda hem ABD  hem de NATO karşıtlığını tetikleyecek davranışlara yol açacaktır.

''ŞİDDETLE KINIYORUM''

Hakkaniyete sığmayan bu tavır, kendi imkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz yerli ve milli savunma sanayi atılımında vites artırmamıza sebebiyet vermiştir. 

Savunma Sanayii Başkanlığı bugüne kadar ortaya koyduğu üstün başarıyla Türkiye’nin yüz akı olmuştur. ABD’nin bu güzide kurumumuzun yöneticilerini hedef alan, finansal kısıtlamalar getiren ve teknoloji transferini yasaklayan tavrını şiddetle kınıyorum.

''ÜLKEMİZ, NATO İTTİFAKININ EN GÜÇLÜ VE EN GÜVENİLİR ÜLKESİDİR''

Türkiye, çevresindeki ateş çemberine karşı kendi savunma imkanlarını arttırmak istemiş bu kapsamda da müttefiklerinden talep ettiği Patriot Hava Savunma Sistemi için olumsuz yanıt almıştır. 

Haklı taleplerimizi görmezden gelen ABD ve NATO buna ek olarak ülkemizi F-35 savaş uçağı programından da çıkarmıştır. Türkiye ile ABD arasında uzun yıllara dayalı dostluk ve ittifak ilişkisi vardır. Ülkemiz aynı zamanda NATO ittifakının en güçlü ve en güvenilir ülkesidir.

Bugüne kadar hiçbir NATO ülkesinin böyle bir yaptırıma maruz kalmamıştır. Dost ve müttefik olarak gördüğümüz ABD’nin ortaya koyduğu bu tavır hasmane bir tutumdur.''

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri