SİYASET

Canan Kaftancıoğlu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, küstah yanıt!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan küstahça ifadelerle yanıt geldi.

Boğaziçi Üniversitesi önünde şiddet eylemlerine karışan öğrencilere ve onları örgütleyen Kaftancıoğlu'na tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben öğrencilerle niye görüşeyim? Öğrenciler önce bir defa bu işin içinde değil. Bu işi içinde olan teröristler var. Ne yazık ki öğrencilikle alakası olmayan işte CHP'nin bakıyorsunuz İstanbul İl Başkanı orada. Zaten kendisi bir DHKP/C militanıdır" ifadelerini kullandı

"İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSUYUM"

Seçilmil Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı skandal sözlerle hedef alan Kaftancıoğlu, "Bugün de AKP Genel Başkanı, yalanlarına yeni bir tanesini ekleyerek DHKP-C militanı olduğum savsatasında bulunmuştur. Bu saçma suçlamasına ilişkin elinde hangi delili varsa derhal kamuoyuna açıklamak zorundadır.

Bir hekim, bir kadın, bir insan hakları savunucusu olarak tüm yaşamım boyunca demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü savunduğum gibi bundan sonra da savunmaya devam edeceğim. Terör ve terör örgütleri ile hiçbir zaman işim olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır.

Canan Kaftancıoğlu olarak CHP İstanbul İl Başkanı seçilene kadar tek bir aleyhe suçlama, iddia ve dava ile karşılaşmadığımı, bütün bunları sadece ve sadece siyasi nedenlerle yaşadığımı biliyorum. Demokrasi mücadelesine, çok daha güzel bir Türkiye için çalışmaya korkmadan ve yılmadan mücadele etmeye devam edeceğim.

"TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM"

Ayrıca, AKP Genel Başkanının son iftiraları ve hakaretleri karşısında sessiz kalmayacağımı, Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla tüm yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağımı, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat hakkında 'Hakaret, Adil Yargıyı Etkileme ve Yargı Görevini Yapanı Etkilemeye Teşebbüs' suçlarını işlemesi nedeniyle suç duyurusunda bulunacağımı ve ayrıca tazminat davası açacağımı kamuoyuna saygıyla duyururum."

Kaftancıoğlu'nun skandal tweetlerinden bazıları:

Canan Kaftancıoğlu, PKKlı terörist Sakine Cansız öldürüldüğünde, "İnsanlık tarihi kadın ile başlar. İnsanlık kadına yapılanlarla kaybeder' demiş Sakine Cansız. Ve insanlık yine kaybetti" sözlerini kullanmış, örgüt mensubuna bu şekilde destek vermişti. Daha sonra da bu tweetini silmişti.

PKK/KCK üst düzey yöneticilerinden Sakine Cansız ile ilgili paylaşımı nedeniyle 'silahlı terör örgütü propagandası yapmak' suçundan da 1 yıl 6 ay ceza vermişti.

Canan Kaftancıoğlu, 24 Nisan 2012 tarihinde Twitter'daki şahsi hesabından Türkiye'yi hedef alarak, "Tarihte bugün: Ermeni Soykırımı başladı. Katledilen Ermeni vatandaşlarımızı anıyoruz. 19.15'te" ifadelerini kullandı.

MLKP terör örgütünün kurucu üyelerinden olan Hasan Ocak için sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kaftancıoğlu, "Hasan Ocak yaşıyor. Komutana bin selam!" dedi.

Yorumlar 13 Yorum
Günün Manşetleri