SİYASET

Canan Kaftancıoğlu'ndan 'Mustafa Kemal' yorumu! 'Atatürk' demeyi tercih etmiyor

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Atatürk” yerine sadece “Gazi Mustafa Kemal” demesini “Bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum” sözleriyle açıkladı.

Canan Kaftancıoğlu CHP'nin 97. kuruluş yıldönümüne denk gelen 9 Eylül günü internet ortamında yapılan ‘Taksim Toplantıları’nın onur konuğu oldu.

Sözcü yazarı Serpil Yılmaz, “Türk Siyasetinde Örgütün Yeri ve Seçim Güvenliği” başlıklı bir sunum yapan Kaftancıoğlu’nun yaklaşık 1.5 saatlik konuşmasında Atatürk'e atfen üç kez “Gazi Mustafa Kemal” ismini kullandığına dikkat çekti.

''ATATÜRK ADINI KULLANMAMAK TERCİHİNİZ Mİ?''

Yılmaz yazısında, toplantıya katılan Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi, Mustafa Kemal Gençlik Vakfı kurucu üyesi ve 1995-1999 TBMM Başkan Vekili olan Uluç Gürkan’ın Kaftancıoğlu'na “Atatürk adını kullanmamak tercihiniz mi” diye sorduğunu, Kaftancıoğlu’nun ise şu yanıtı verdiğini aktardı:

''BU ŞEKİLDE KENDİMİ AİT HİSSEDİYORUM''

“Kişilerin isimlerinden söz ederken, belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum.”

Yorumlar 6 Yorum
Günün Manşetleri