SİYASET

Çanlar Millet İttifakı için çalıyor! İYİ Parti'den HDP ile resmi ittifaka kırmızı ışık...

HDP'nin ittifak itirafının ardından Millet İttifakı'nda sular dinmiyor. İYİ Parti sözcüsü Ağıralioğlu HDP'nin dahil olacağı bir ittifakta yer almayacaklarını söyledi.

HDP'li Pervin Buldan'ın İstanbul'u kazanmak için İYİ Parti ve CHP ile gizli ittifak yaptıklarını itiraf etmesi Millet İttifakı'nda işleri karıştırdı.

HDP kanadından yapılan itirafa ilk tepki günlerdir istifalarla sarsılan İYİ Parti'den geldi...

BÖYLE BİR İTTİFAKIN BİLEŞENİ DEĞİLİZ

İYİ Parti sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, HDP'nin dahil olacağı bir ittifakta yer almayacaklarını şu sözlerle dile getirdi: "PKK terör örgütüdür diyememiş HDP'nin olduğu bir ittifak bileşeni değiliz, asla değiliz.'' 

AYNI PUSULADA OLAMAYIZ

CNN ekranlarında Ahmet Hakan tarafından sunulan Tarafsız Bölge programında, HDP'den yapılan açıklamaları değerlendiren Ağıralioğlu, "İttifakımızın içerisinde, oy pusulasında, bizimle HDP'nin aynı pusulada olmasına razı olmadık. Bu hassasiyet, hani 'HDP'yi şeytanlaştırmak' diye bir şey falan diyorlar... Bizim ki şu; terörle mesafe ayarlayamamaktan dolayı biz Türk siyasetinin burada enfekte olduğunu düşünüyoruz. " ifadelerini kullandı.

''GİZLİ İTTİFAKI YAPIYORSUNUZ AMA...''

Ağıralioğlu'nun açıklamaları, ''Gizli ittifak yapınca sorun yok mesele açık ittifaka gelince mi problem oluyor...'' yorumlarına sebep oldu. 

''GİZLİ İTTİFAK YAPTIK''

HDP eş başkanı Pervin Buldan, geçtiğimiz günlerde İstanbul'u kazanmak için İYİ Parti ve CHP ile gizli ittifak kurduklarını itiraf etmişti. Pervin Buldan, gizli ittifakı bir seferlik kabul ettiklerini ve bu durumun artık resmiyete dökülmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri