SİYASET

Canlı yayında SSK Kılıçdaroğlu tartışması

EYT yasasının mimarı olan Yaşar Okuyan, dün CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına telefonla bağlandı ve "sorumluluk bana aittir" diyerek yasayı savundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşan Okuyan, EYT'lilerin itiraz ettikleri yasal düzenlemenin bakanlığı döneminde çıkarıldığını ve bütün siyasi sorumluluğun da kendisine ait olduğunu söyledi.

SSK'YI SİYASET BATIRDI!

SSK'yı Kemal Kılıçdaroğlu'nun değil siyasetin batırdığını da ifade eden Okuyan,
o dönemde Kılıçdaroğlu'na yönelik yürütülen Neşter Operasyonunun da ihalesiz alımlarla ilgili olduğunu açıkladı.

EYT'DEN SSK'YA 

EYT'liler bu kez CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge'de tartışıldı. İnternet Haber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, EYT'lilerle ilgili düzenlemenin dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan tarafından çıkarıldığını söyledi.

Okuyan ile görüştüğünü ve bu konudaki siyasi sorumluluğu kabul ettiğini söyleyen Özışık, konunun Beştepe tarafından enine boyuna incelendiğini; ancak ekonomik gerekçelerle böyle bir düzenlemenin mümkün olmadığı kanaatine varıldığını açıkladı.

OKUYAN: TÜM SİYASİ SORUMLULUK BANA AİT

Hadi Özışık'ın bu açıklamaları sonrası programa telefonla katılan Yaşar Okuyan, dünyanın hiç bir yerinde 38-43 yaşında emekli olmadığını söyledi. İlahi tesadüf olarak her seçim döneminde emeklilikle ilgili bu meselelerin gündeme geldiğini ifade eden Okuyan, Demirel'in popülist bir yaklaşımla emeklilik yaşını düşürdüğünü kendi bakanlığı döneminde de bu yaş aralığının yukarıya çekildiğini söyledi. Okuyan, bu yasal düzenlemeyle ilgili tüm siyasi sorumluluğun kendisine ait olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT'lilerle ilgili tavrının doğru olduğunu; ancak Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu söyleyen Okuyan, EYT'lilerin taleplerinin bu anlamda hukuki zeminin olduğuna işaret etti.

Hükümetin EYT'lilerle ilgili yeniden hesap kitap yapması gerektiğini de söyleyen Okuyan, hükümetin yaptıklarıyla söyledikleri arasında çelişki olduğunu ileri sürdü.

SSK'YI KILIÇDAROĞLU MU BATIRDI?

Bakanlığı döneminde SSK Genel Müdürlüğü yapan Kemal Kılıçdaroğlu'na dolaylı olarak da olsa sahip çıkan Okuyan'a ilk itiraz ise gazeteci Zafer Şahin'den geldi. Şahin, Okuyan'a SSK'nın zarara uğratıldığı gerekçesiyle Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Neşter Operasyonu düzenlediğini hatırlattı.

Yorumlar
Günün Manşetleri