SİYASET

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye tepki! Eşitliği bozar...

ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik 33 yıldır uygulanan silah ambargosunun kaldırılması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tepki gösterdi.

ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik 33 yıldır uygulanan silah ambargosunun kaldırılması kararına Türkiye sert tepki verdi. Daily Sabah'a konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Adada iki taraf arasındaki eşitliği bozar. Siz bunu yaparsanız biz de Türk tarafına yardımlarımızı artırırız, bu da gerilime gerginliğe yol açar, doğru değil. Şu kritik süreçte bu adım Kıbrıs'ta çözüme ve gelir paylaşımına yanaşmayan Rum kesimini cesaretlendiren bir adım oldu" dedi.

BİR YIL OLMASI ÖNEMLİ DEĞİL

Çavuşoğlu ayrıca, "Bunun sadece 1 yıl için geçerli olduğunu söylediler fakat sonuçta bu kararı aldılar. Bir yılla sınırlı olmasının bir önemi yok. Yanlış bir karar doğru değil faydası da yok. Hafif silahları zaten istedikleri yerlerden alıyorlar. Değişik ülkelerden komşu ve bölge ülkelerinden bu silahları verenler var. Biz bunları biz biliyoruz. Yanlış bir mesaj oldu ve biz de gereken cevabı verdik. Önceden verilmiş bir karar dediler. Kasıtlı veya kasıtsız zamanlaması kötü. Alınan karar da yanlış" dedi. 

Yorumlar
Günün Manşetleri